Granngårdens nya e-handel

Granngårdens e-handel är byggd för att möta framtiden

I över hundra år har Granngården varit en knutpunkt för svenska bönder. Visionen är att genom butiker och e-handel inspirera och underlätta för alla som vill leva ett jordnära liv.


Granngården ingår i Felleskjøpet, en nordisk koncern belägen i norska Lilleström. Den totala omsättningen är ungefär 2 miljarder kronor per år och omfattar både butik och e-handel.

Bakgrund

Sedan Felleskjøpet köpte det svenska företaget Granngården 2016 har trycket på e-handeln bara ökat och tiden var mogen att bygga en gemensam e-handelsplattform i molnet för både felleskjopet.no och granngarden.se.

Målet har varit att förbättra kundens köpupplevelse, där kunden lättare kan hitta vad man söker och underlätta e-handelsköp och även en möjlighet att se om en vara finns i både fysisk butik och digitalt.

Lösningen

Den digitala tjänsteplattformen är uppbyggd av separata mikrotjänster för att enklare kunna koppla den nya lösningen till Felleskjøpets affärssystem. Detta gör att man kan skapa samma användarupplevelse tvärs över plattformarna. Nätbutiken är uppsatt i en kombination av Microsoft Retail-server och Episerver Commerce Cloud.

Den första fasen av projektet var att få granngarden.se i en ny kostym och på en ny plattform. I mars lanserades en första betaversion.

Val av plattform

- Vi har valt Episerver som ny plattform och vi ser verkligen fram emot vad plattformsbytet kommer ge, säger Monika Dagberg, E-handelschef på Granngården.

Förutom Episerver som plattform har Granngården valt att använda sig av ett nytt PIM-system; Riversand för produkthantering, mediebibliotek och för masterdata. Riversand säkerställer att produktdata uppdateras kontinuerligt och håller också reda på att mediebiblioteket och masterdata och annan butiksinformation kan distribueras till alla kanaler.

Apptus är också en central del av lösningen genom sin AI-baserade personalisering. Olika målgrupper som till exempel hunduppfödare och jordbrukare kommer att uppleva webbplatsen olika då produktrekommendationer, sökresultat och prioriterade kategorier anpassats till besökarens användningsmönster.

Kundservice och chat

Samtidigt genomförs mer generösa öppettider på kundservice och förbättringar i företagets chatmotor.

Granngårdens e-handels-kunder kan nu också få sina leveranser skickade från centrallager, butikens lager eller direkt från leverantören genom fraktmotorn Unifaun och ett komplext system som ger e-handelsbutiken tillgång till bolagets alla produkter och lagersaldo.

Med en förbättrad köpupplevelse, produktrekommendationer och betallösning online, har Granngården siktet inställt på att underlätta för sina kunder.

Granngårdens nya e-handel


Innehåll i linje med e-handelsutvecklingen

Granngårdens nya e-handel kommer successivt att fyllas med inspiration och kunskap i både text, bild och rörligt format. Den nya e-handeln kommer att ligga som en stabil grund för den e-handelsutveckling som ligger framåt.

- Innehållet på granngården.se håller fortfarande på att växa och snart kan våra kunder besöka en e-handel som blomstrar av både inspiration och kunskap. Vi vill att våra kunder ska känna att vi är den hjälpsamma grannen oavsett om de besöker oss i fysisk butik, på sociala medier eller på granngården.se.

Projektet har genomförts i samarbete med Riversand och vårt systerföretag Northern beat.

Nyckelprodukter i lösningen

Här kan man läsa Granngårdens pressrelease

Här kan man se resultatet av Granngårdens webbplats

 

För att göra rätt val när det gäller webb, intranät eller din ehandel så behöver men ta hjälp. Vi finns här för att stödja dig med förstudie, utveckling och lansering av lyckade Episerver projekt. Läs mer om våra tjänster

Läs fler av våra kundcase

Vi berättar gärna mer!

Kontakta någon av oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.