Epi -> Optimixely

Namnbytet kommer att ske senare under året, men kommunicerades publikt idag. Optimizely är ett amerikanskt företag som Episerver förvärvade i oktober 2020, och blir nu alltså det nya namnet för Episerver.

En anledning till namnbytet är att Optimizely har en god marknadsposition som varumärke i USA. En annan anledning tros vara att "server" känns förlegat då Episervers DXP är cloud-baserad vilket kan förvirra marknaden.

Optimizly är en marknadsledande produkt i USA inom automatiska innehållsrekommendationer, optimering och A/B-tester.

Vi kommer att fortsätta att vara den ledande leverantören av plattformar för digitala upplevelser, i Sverige, i Norden och Globalt

"Idag utgör de digitala interaktionerna i kundresan en allt större del av den totala kundupplevelsen. Dessutom så stiger förväntningarna på en mer friktionsfri och personligt anpassad upplevelse i högre takt. Det har lett till nya behov att kunna möta kunderna på ett mer individuellt sätt över fler kanaler. Vi kommer att fortsätta att vara den ledande leverantören av plattformar för digitala upplevelser, i Sverige, i Norden och Globalt"

Säger Jessica Dannemann och Mårten Bokedal på Episervers huvudkontor i Stockholm. 

Vill du veta mer om vad det kan innebära för dig och vilka möjligheter som finns - ta kontakt med någon av oss! 

Du kan läsa mer på Episervers webbplats om förändringen.

Vi vill gärna hjälpa dig!

Tag kontakt med Martin eller någon annan på Epinova så kan vi berätta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig, men framför allt så är vi bra på att lyssna, bra på att lösa problem och på att anpassa vårt arbetssätt efter dina behov.

Martin Holmberg

Martin Holmberg Chief Sales Officer | Försäljningschef