Personporträtt: Linus

Epinovas VD Linus har varit med länge i gamet. Han är Episerver MVP (most valuable professional) som brinner för kvalitet, långsiktighet och hållbarhet.

Berätta lite om din bakgrund

Jag pluggade till dataingenjör på KTH -99-02. Jag kom in på universitetet i en IT-yra och kom ut efter en IT-krasch. Det var svårt att hitta ex-jobb men jag hade turen att komma in på ett litet företag i Akalla som hette Elektropost och som sedermera blev Episerver.

Elektropost höll precis på att bygga om sin CMS-produkt och eftersom de inte hade så många utvecklare som kunde .Net så fick jag möjligheten att hoppa på och jag blev utvecklare nummer tre på Episerver. Jag satt och utvecklade i många år och blev så småningom Team-lead för Frontend-teamet men har även hjälpt till att integrera Commerce när det var en ny produkt 2013 till att tredjeparts-komponenter kunde integreras på ett vettigt sätt både UI-mässigt och via service-API:er och annat som byggdes på den tiden.

Efter tretton år kände jag ändå att det var dags att göra någonting nytt.

Jag ville komma närmare slutkund och valde att gå till konsultbranschen. Jag började först på ett litet konsultbolag något år för att därefter jobba på ett stort företag i Vietnam. Det var viktigt för mig att förstå hur konsultbranchen fungerar - tekniken hade jag bra koll på - men arbetet nära kund är ganska annorlunda än att sitta på ett produktbolag.

Efter två år var det dags att flytta hem och jag funderade på vad jag skulle göra. Jag kunde starta eget, det hade inte varit några problem, men jag gillar att jobba tillsammans med andra och att bygga saker. Så jag tittade på vad det finns för bolag som jag tycker är riktigt bra men som kanske inte finns i Sverige och valet föll på Epinova som jag känner sedan tidigare. I augusti 2018 blev jag VD för Epinova i Sverige med målet att bygga ett bolag på rätt grunder och leverera riktigt bra lösningar åt våra kunder.

Jag gillar att jobba tillsammans med andra

och att bygga saker. Så jag tittade på vad det finns för bolag som jag tycker är riktigt bra men som kanske inte finns i Sverige och valet föll på Epinova

Varför valde du just Epinova?

Epinova har ett tydligt fokus på Episerver vilket jag tycker är väldigt viktigt. När jag kom ut från Episerver så provade jag olika saker och tekniker. Det är roligt att prova en massa annat, men det jag kom fram till under de här åren var att teknikområdet är väldigt stort, och du blir aldrig fullärd, och ju bredare du försöker vara desto "tunnare" kommer du att bli.

Du kan så klart ha en fördel av att lära dig att göra på olika sätt men du kommer också att bli mindre specialiserad viket gör att du inte kan vara lika duktig på de delarna. Du kanske kan många verktyg och tekniker, men du blir aldrig riktigt duktig på dem. Du får aldrig fram topplösningarna. Så ett bolag som är specialiserat på Episerver levererar de bästa Episerver-lösningarna och då får du gladare kunder.

Långsiktigheten gillar jag också med Epinova.

Alla anställda blir delägare, och det är ju förstås en ekonomisk fördel, men man vill även att alla anställda ska bygga bolaget tillsammans. När folk har roligare på jobbet, då stannar man längre och då kan man bygga upp längre kundrelationer. Det tar tid att bygga relationer - och när man har byggt upp en relation, vare sig det är internt eller mot kund - så blir man väldigt mycket mer effektiv. 

Alla anställda blir delägare

Alla anställda blir delägare, och det är ju förstås en ekonomisk fördel, men man vill även att alla anställda ska bygga bolaget tillsammans. När folk har roligare på jobbet, då stannar man längre och då kan man bygga upp längre kundrelationer.

 

Epinova har också något som få andra partnerbolag har då man har en mängd färdiga komponenter, start-kit och processer för att just bygga Episerver-projekt. Det händer t ex i rekryteringssammanhang att man ofta får höra att Episerver är tråkigt då man ju inte får göra något annat, men det stämmer inte alls.

Episerver-projekt idag innebär extremt många olika delar, oftast finns Episerver CMS eller Commerce i botten men sedan är det ju integration med andra system, det är hantering av innehåll på många språk och marknader, det kan finnas en avancerad frontend-lösning osv. Så med Episerver i botten så får du ändå så stort spann av tekniska utmaningar, arkitektur osv.

Vad tycker du är viktigt?

Kvalitet och långsiktighet. Med min bakgrund inom produktbolag så vet jag att en dålig lösning eller en lösning som inte är byggd på rätt sätt kommer att kosta väldigt mycket pengar och resurser över tid.

Små system kan du bygga utan att ha ett systemtänk, men jag brukar prata om att man har en exponentiell kurva i komplexitet. Ju fler personer som kommer in i ett projekt, ju mer långlivat projektet är - ju mer timmar och funktioner du har – desto mer kommer du att ha en exponentiell kurva, vilket betyder att varje funktion kommer att gå långsammare och långsammare att bygga. Det är detta man brukar kalla teknisk skuld.

Att bygga rätt är oerhört viktigt och något vi är duktiga på

Om man inte bygger på rätt sätt eller kastar ut saker vartefter, så kommer det att minska hastigheten att förflytta sig framåt, dvs det tar lång tid att bygga nya funktioner eller att ändra en funktion framöver. Det är därför det är så viktigt att hitta metoder och processer för att bygga rätt från början, så att du får en kurva som kanske inte blir helt linjär men åtminstone tar ner vinkeln eller lutningen i den exponentiella delen.

Vad är visionen framåt?

Min vision är att Epinova ska vara en ledande spelare på Episerver i Sverige. I Norge har Epinova en särställning som den enda partnern med Platinum-status. Sverige är en större marknad och det finns så klart en hård konkurrens. Men om man tittar på partners som har en strategi liknande vår, dvs att vara specialister på bara episerver, och som ska bli bäst på det de gör, så från att det finns ett 40-tal partners så kommer man ner till en handfull. 

Vi ska ligga bland topp-3 i Sverige som levererar Episerver-lösningar

Så hur kommer vi dit? Ja det behövs ett grundtänk i hur vi bygger saker och det behövs förstås duktig personal. Vi vill inte anställa bara för att få upp "head account" som många andra konsultbolag gör. För oss är det viktigt att anställa rätt personer, och är vi fler så kan vi bygga mer och svårare och större lösningar och jobba med kunder som har större lösningar.

När man pratar CMS-lösningar är det nästan alltid flerspråk, eller integrationer med externa system. Pratar man e-handel där Epinova i Norge är väldigt stora så är det ju en helt annan komplexitet i att förstå affärsmodellen och man måste komma väldigt nära kunden. Och det är där vi vill vara.

Varför ska utvecklare börja hos Epinova?

Jag tror att vi kan erbjuda något annorlunda då vi har väldigt senior personal. Det är viktigt att man har en vilja av att lära sig men även att dela med sig.

Att ständigt bli bättre är väldigt viktigt för oss

Vi har regelbunden kompetensöverföring internt och även med Norge, dvs vi delar kunskap mellan länderna och så kan vi prata om hur vi kan göra saker bättre. Det är ett kontinuerligt arbete och är väldigt viktigt för oss – det är en stor skillnad mellan oss och andra bolag.

Om man tittar på Epinovas lista på moduler, så är det 30+ moduler. Det kan vara allt från inloggningsmoduler till hur man sätter upp webbpack till automatiska tester.

Vill du också bli bäst?

- Det är roligt att prova en massa annat, men det jag kom fram till under de här åren var att teknikområdet är väldigt stort, och du blir aldrig fullärd, och ju bredare du försöker vara desto "tunnare" kommer du att bli. 

Jobbet är viktigt men vad gör du på fritiden?

 Jag är ute i naturen mycket, på hösten plockar jag svamp och jag bor vid en sjö och är ute och fiskar mycket. Jag har också ett starkt intresse kring hållbarhet där jag ser att det finns mycket utmaningar idag i världen. Men det finns också mycket att göra, så jag har bloggat lite i ämnet och försöker dela med mig och läser på osv. Det är ju väldigt roligt också när vi har kunder som tycker att hållbarhet är viktigt.

Vi jobbar med hållbarhet

Det handlar om att sätta upp riktlinjer och guidelines och sedan använda dessa så att det verkligen blir något man gör. Det kan ju handla om allt från källsortering vilket är väldigt enkelt - till att när vi försöker ta tåget när det är möjligt när vi reser mellan våra kontor i Stockholm och Oslo , det blir en självklar grej och lätt att göra. Vi tittar alltid på vad det finns för alternativ när det gäller hållbarhet.

Vi letar efter personer med rätt mindset

Vi ser oss inte som ett expertbolag där vi bara har experter med tio års erfarenhet, utan vi letar efter personer som brinner för att lära sig saker, som tycker det är kul, och som förstår att det är roligt när man delar med sig och jobbar tillsammans. Vi tar därför gärna emot yngre utvecklare som har rätt mindset och som vill utvecklas tillsammans med de några av de bästa utvecklarna i branschen! 

 

vill du jobba med Linus och våra andra duktiga utvecklare?

Läs mer om våra tjänster och hur det är att jobba hos oss