Personporträtt: Wezz

Fullstack-utvecklaren Wezz är en kreativ själ, som gillar eldartisteri, programmera robotar och att vara i familjens kolonistuga.

Berätta lite om din bakgrund, och vad du gjorde innan du började på Epinova?

Jag har jobbat med IT sedan barnsben. Redan som 14 åring jobbade jag inom IT Support och två år senare blev jag WM Data's yngsta anställda. Strax efter IT Bubblan sprack (2002) fick jag mitt första programmeringsjobb och efter det började resan på riktigt. Under alla dessa år har jag sett och gjort mycket. Dom senaste åren jag byggt och förvaltat stora webbplattformar för t.ex. Ericsson, SEB och Postnord.

Jag började som Frontend-utvecklare i 10 år, men till slut ville jag lära mig mer om backend-kod för att snabbare se resultat av det jag gjort, så det föll sig naturligt att jag börja utveckla även i backend. Därefter föll det sig naturligt att fortsätta som tech lead och arkitekt. Jag har också varit mentor åt andra utvecklare vilket har varit väldigt roligt.

Vad är det bästa med att jobba som utvecklare?

Jag är i grunden en kreativ och skapande person. Man skapar och utvecklar saker till det bättre. För mig är utveckling mycket mer än bara kod och teknik. Magin ligger ofta i samarbetet och att nå ett gemensamt mål och få se effekten utav det. Att arbeta som utvecklare betyder också att resan aldrig är slut, det finns alltid något nytt att lära och utforska.

En del av lärandet för mig är att hitta på knasiga idéer och projekt. Förra hösten intresserade jag mig för Arduino programmering och resultatet blev en mobilstyrd robot som viftade med ballonger för att höja stämningen till finalen i melodifestivalen.

Hur har dina första veckor varit här på Epinova?

De har varit bra! En av anledningarna varför jag ens funderade på att byta var när jag fick frågan "hur ofta skrattar du på dagarna på jobbet?" och just den tanken blev ett frö som ledde fram till att jag valde att börja på Epinova.
Jag gillar inte att sitta och rulla tummarna och har på kort tid fått komma in i ett nytt projekt, allt är uppe och snurrar, jag har fått jättebra kontakt med kunden och det finns en massa saker att göra, vilket känns otroligt skönt. Så efter bara några veckor känns det redan som att jag har jobbat här jättelänge.

Vad gör du på fritiden?

Jag bor på Söder och gillar både uteliv och att strosa runt där, sedan håller jag och min sambo på med eldartisteri med snurrande facklor, vi har övat in ett nummer som vi tänkt köra på t ex bröllop. Sedan är jag med och driver Syntax Error som är Sveriges troligtvis äldsta och största nörd-nattklubb. Det är en klubb av nördar, för nördar: med TV-spel, brädspel m.m. och musik som hör till (Chiptunes och BlipBlop). Tiden som blir över spenderas ofta vid kolonistugan.

Varför valde du Epinova?

Jag kände sedan innan några av personerna som jobbar på Epinova och vet vad dom går för. Dom ingår i mitt så kallade "dream-team". Jag kände också att det var tid att få nya utmaningar för att kunna fortsätta utvecklas.

vill du också ha roligare på jobbet?

- En av anledningarna varför jag ens funderade på att byta var när jag fick frågan "hur ofta skrattar du på dagarna på jobbet?" och just den tanken blev ett frö som ledde fram till att jag valde att börja på Epinova.

vill du jobba med Wezz och våra andra duktiga utvecklare!

Läs mer om våra tjänster och hur det är att jobba hos oss