Michael ville ta nästa steg i sin utveckling

Michael jobbar i ett nytt projekt med Epinovas Boilerplate, baserad på den nya versionen av Optimizely CMS 12/Optimizely Commerce 14 och .NET5 (Core)

Berätta lite om din bakgrund

Jag är en stockholmare som började min yrkesbana med att jobba i en elektronikbutik på Arlanda där jag sålde mobiltelefoner och andra prylar till de som var på resande fot. Jag kände efter ett tag att säljare inte riktigt passade min personlighet, så jag bestämde mig för att scanna av arbetsmarknaden för att bilda mig en uppfattning om var det fanns en stor efterfrågan på arbetskraft i kombination med ett område som jag verkligen kunde intressera mig för.

2007 beslöt jag mig för att plugga till .Net utvecklare på Nackademin. Min utbildning avslutades med en praktik som resulterade i ett jobb som utvecklare på Universum. Jag jobbade några år som webbutvecklare med olika CMS och andra .NET-applikationer men kände så småningom att jag ville bredda mina kunskaper inom frontend för att förstå hela utvecklingsprocessen bättre. 

Numera skulle jag väl betrakta mig som en fullstack-utvecklare även om jag har intresset mer mot backend. Idag är jag så pass rutinerad och med flera års erfarenhet av Optimizely (fd Episerver) så att jag de senaste åren har tagit arkitekt- och lead-utvecklarroller i mina uppdrag. Som person drivs jag av problemlösning och är väldigt kreativ vilket jag verkligen kan ta till vara på här hos Epinova.

Varför valde du Epinova?

Efter att ha jobbat på samma företag i 7 år så kände jag att Epinova kunde ge mig ny en plattform att verkligen utvecklas, inspireras och bidra.

Jag var sugen på nya utmaningar och att få jobba med duktiga personer att inspireras och lära mig mer av gör att jag tror jag kan ta ytterligare kliv i min yrkesroll.

Michael är fullstackutvecklare


En del av mina nya kollegor känner jag sen tidigare och några av dem är kända i branchen. Sen är det människor jag ser upp till och vet att jag kan lära mig mycket av!

Hur har dina första veckor varit?

Det har varit jättekul att lära känna alla nya kollegor och snabbt sättas i arbete. Som alltid är det mycket med ny dator och olika inloggingar i diverse system första veckan men det gick smidigt att komma igång.

 

Jag känner mig väldigt ödmjuk efter första veckans introduktion. Det är mycket som känns så bra och så självklart.

 

Rutiner finns på plats och det finns en medvetenhet och självinsikt som företag. Alla ror åt samma håll är mitt intryck och jag ser fram emot att jobba vidare tillsammans. Jag har också direkt kommit in i ett nytt projekt där vi utvecklar en ny webbplats med Epinova Boilerplate och den nya versionen av Optimizely CMS 12 / Optimizely Commerce 14 och .NET5 (Core) vilket känns väldigt roligt.

Vad gör du på fritiden?

Jag har ett väldigt stort musikintresse och har haft ett hobbyprojekt under många år där jag byggt hemma studio och producerat musik. Jag är dessutom gammal fotbollspelare och fysisk aktivitet har alltid varit viktigt för mig. Numera blir det mest löpning ute på Lidingö där jag bor, samt en del yoga.

Michael gillar att röra på sig utomhus


Jag åker gärna på fotbollsresor, och då är de England och Manchester United som gäller. Andra intressen som sticker ut är gaming av olika slag, film, filosofi och vetenskap.

Välkommen Michael! 

Möt några fler av våra fantastiska kollegor