Här pratar vi kod och man får bra feedback

Michelle har gått Nackadmins program för .net-utvecklare med CMS-inriktning och har gjort sin LIA-praktik hos oss på Epinova under vintern och våren 2021.

Michelle - en av våra utvecklare

Michelle och Mathias är först ut i Epinovas LIA-program som startade hösten 2020. De gjorde båda sin praktik på 20 veckor och sitt examensarbete som de sista stegen i sin utbildning. Vi har ställt lite frågor till Michelle om hur hon tyckte att det var att göra sin LIA hos oss. 

Vad tänkte du innan du skulle göra din LIA hos oss?

Jag tänkte att det skulle vara lite läskigt men väldigt roligt, och det är precis vad det varit – lite läskigt, men väldigt roligt! 

Hur var första tiden hos oss?

Den var bra, vi fick ett fint mottagande. Det var mycket möten och man fick säga hej till folk och det var mycket glada miner så man kände sig välkommen. Vi fick en riktigt bra startsträcka. 

Vad har du fått göra?

Åh, allt möjligt! Jag har fått kika på en massa olika projekt. Jag har fått lösa en massa roliga problem som har varit både utmanande och roliga och jag har fått vara med i olika möten och träffa kunder (via video nu när det varit Corona).

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag börjar med att kolla vad jag har i kalendern. Sedan startar jag upp alla projekt. Vi sitter med i många olika projekt, så det är många tabbar och fönster öppna under dagen.

Sedan tänker jag igenom var jag ska börja, vad som känns som högst prioritet för dagen. Och sedan börjar jag jobba – men det beror lite på vad det är för problem man ska sitta med.

Ibland är det någonting som ”det här vet vi ingenting om” och då gäller det att försöka hitta "varför det blir så här?", och ibland är det andra saker som ska göras och då får man hjälp med var man ska börja. 
Ingen dag är den andra lik! 

Michelle porträtt

 

Har du fått bra handledning?

Ja absolut, så fort man frågar så får man en massa hjälp, vilket känns väldigt skönt. Vi har haft en huvudansvarig, Annika, som vi kunnat fråga om saker och som pekat oss i rätt riktning vem vi ska fråga när vi inte listat ut det själva. Epinova använder snabb kommunikation via olika verktyg så det har funkat jättebra. Det är flera seniora utvecklare som vi bollat saker med och fått handledning av - vilket varit super! 

Hur tycker du att det funkat att ni varit två som gjort LIA samtidigt?

Det har varit tryggt. I början var det ju lite läskigt att fråga någon av de andra utvecklarna och då kunde vi fråga varandra först,  -"hej, kan du kolla på det här, och vad tycker du?” och kom vi inte fram till någonting tillsammans jag och Mathias, ja då fick vi gå vidare och fråga någon av de andra utvecklarna. Nu när vi har jobbat en del tillsammans med de andra och känner dom så är det bara att slänga iväg ett meddelande och så får man snabbt svar av någon av utvecklarna.

Risken är ju annars att man behandlar er som tvillingar?

Ja exakt, men efter ett tag så fick vi olika uppgifter och även hjälpt till i olika projekt. Det var skönt i början att vara två, men sedan blev det mer uppdelat. Det har varit ett jättebra upplägg.

Vad är du mest stolt över?

Det största för mig är att innan praktiken så tyckte jag att möten på distans med video och headset var jätteläskigt, och nu känns det helt naturligt. Det är ett stort steg för mig.

En glad Michelle med headset


Rollen som utvecklare, hur har det varit och har du valt rätt känner du?

Det var lite annorlunda, men jag gillar det!! I skolan så får du en uppgift, du följer uppgiften och så är det klart. Här fungerar det så att du får en uppgift, du presenterar, det ändras, och när du är klar så är det en utvecklare som granskar din kod och vad man gjort och så kanske man får göra om eller ändra något. Jag har lärt mig massor!

 

Här är det mycket mer att man pratar kod, och man får en massa bra feedback och input, vilket är väldigt kul!

 

Har du lärt dig någonting extra när du gjort din LIA?

Att lösa problem helt klart! Jag har suttit och klurat på en massa problem som i början känts ”nej det här går inte att lösa” och det är en black box – men sedan när man har bearbetat det hela har jag ändå kommit fram till en lösning. Eller när jag och Linus som är OMVP (Optimizely most valuable professional), arkitekt och Tech-lead i ett av mina projekt suttit och diskuterat problem och bollat, så har jag kunnat lösa saker och det har varit superkul!

I skolan är det mer att "om du gör den här delen, så gör jag min del", och så behöver vi inte prata om våra olika delar. Men här är det väldigt kul att man kan prata om detaljer och att man kontinuerligt ställer frågan ”är det här bra eller kan vi göra det på något bättre sätt?”

 

Sedan har vi fått göra riktiga saker här hos Epinova vilket många av mina klasskompisar inte fått göra

 

I skolan får man ofta sitta och göra ploy-saker, men här har vi verkligen fått vara med och skapa riktiga saker och vara med i olika kundprojekt. Det har varit jättehäftigt! 

Känner du att du valde rätt företag för din LIA?

Ja verkligen! Alla på Epiova var helt fantastiska och jag trivs jättebra. Jag tycker det är jätteroligt att var här och kan varmt rekommendera Epinova som företag! 

Michelle jobbar som utvecklare hos oss på Epinova då vi anställde henne efter examen! Vilket vi inte ångrat en sekund! 

Michelle i gatumiljö

 

Möt några fler av våra fantastiska kollegor

Vi har några av Sveriges vassaste utvecklare hos oss på Epinova. Vi arbetar med stora lösningar, integrationer, flerspråkiga webbplatser och har också börjat titta på .NET Core. Vi har en lärande kultur som baseras på att vi hjälper varandra och delar kunskap. Läs vad våra utvecklare tycker om att jobba hos oss - vi kanske kan bli ett nästa steg för dig! 😃