• Publisert
  • 1 min

Vi välkomnar Joakim till vårt Dream Team!

En glatt leende Joakim i gatumiljö

Med en bakgrund som senior webbdesigner har Joakim designat och byggt webbplatser åt både stora bolag och nya startup-bolag.

Berätta lite om din bakgrund

Min uppväxt har präglats av färg och formgivning och redan som tioåring började jag experimentera med digitala verktyg som Photoshop. Eftersom detta blev ett så starkt intresse så körde jag vidare på det spåret genom en utbildning i digital design och kommunikation på gymnasiet. Därefter fortsatte jag vidare med en kandidatutbildning i grafisk design på högskola.

Under utbildningen arbetade jag med formgivning på sidan av samt bildbehandling. Direkt efter högskolan började jag arbeta med avancerad retusch på en produktionsbyrå.

De senaste fyra åren har jag jobbat som Webbdesigner där jag designat och byggt hundratals hemsidor för alltifrån startups till väletablerade företag med samma mål i varje projekt:

Att skapa en grym digital upplevelse, starkare identitet för företaget, och ge bästa möjliga service för kunden.

Varför valde du Epinova?

Jag blev tipsad av en kompis och efter att ha läst jobbannonsen och sedan träffat flera i rekryteringsprocessen så valde jag Epinova för att vi delar samma värderingar och jag gillar det stora fokuset på work-life balance.

Joakim på Epinovas konferens på Djurönäset

Vad får dig att trivas på en arbetsplats?

Framförallt när det är fokus på medarbetarnas trivsel, att alla hjälps åt och att det görs aktiviteter tillsammans för att lära känna varandra mer vilket skapar en bättre teamkänsla och roligare arbetsplats.

Vad ser du för fördelar och nytta med din bakgrund nu när du börjat hos oss?

En av de största fördelarna är att jag jobbat mycket med kod själv vilket kommer underlätta arbetet tillsammans med utvecklarna eftersom jag lättare kan förstå, se begränsningar eller möjligheter och kunna bolla dessa saker med dem i våra projekt.

Kort och gott så skulle jag säga att bra UX- och UI-design är när funktionen och designen är genomtänkt samt är tillgänglig för så många som möjligt och ger en fantastisk upplevelse för mottagaren.

Vad ser du fram emot?

Jag ser framemot mycket!! Jag är så glad över att få börja på Epinova med så många drivna och likasinnade personer med målet att skapa lösningar i världsklass för andra företag. Utöver det så ser jag också fram emot att lära känna mina nya kollegor genom alla de aktiviteter som görs inom Epinova samt NOVA-gruppen!

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag gör lite allt möjligt, till vardags så spenderar jag mycket tid med min sambo och vänner, spelar en del tv-spel samt styrketränar och kör padel ibland. Utöver det så gillar jag att hålla på med diverse projekt och pyssla med saker, bland annat akrylmålning eller projekt för hemmet.

Joakim i hängmattan

Jag älskar att upptäcka nya platser…

På semestern åker jag gärna iväg utomlands, eller upptäcker nya platser i vårt fina avlånga land. Gillar även att göra lite mer äventyrliga saker samtidigt som det också är skönt att bara slappa ibland!

 

Möt några fler av våra fantastiska kollegor