Emil ville fortsätta att utvecklas och utmanas

Emil ville fortsätta att utvecklas och utmanas - och få chans att jobba med de bästa utvecklarna. Den familjära känslan kollegor emellan är också viktig för att trivas.

Emil - en utvecklare med ambitioner

Varför valde du Epinova?

Jag trivdes jättebra på mitt förra jobb, men kände ändå att det inte var ett företag för mig eftersom det var så otroligt mycket människor och nya som började hela tiden. Jag hade egentligen inte en tanke på att byta men när jag var borta på föräldraledighet i 6 månader och kom tillbaka så var det 30 nya personer i gruppen jag tillhörde. Det var en väldig ruljangs på människor på hela företaget och då ska man starta om och lära känna alla igen. Man får aldrig den här hemmakänslan av att komma till jobbet.

Epinova var mindre och intervjun jag hade med två av våra utvecklare kändes helt rätt. Här är det folk man kan umgås med kände jag. Den intervjun var väldigt nyttig – man får lära känna anställda på en lite mer personlig nivå – det är inte bara jobbsnacket även om det också är en viktig del av intervjun.

Sedan fick jag ett väldigt gott intryck vad gäller den tekniska delen när jag pratade med Linus som är vår VD och OMVP (Optimizely Most Valuble Professional) första gången – han är ju en oändlig källa till kunskap, och då kände jag att här finns mycket att lära. Nu när jag fått jobba med de andra utvecklarna på epinova under året känner jag samma sak - det finns så otroligt mycket kunskap på det här företaget.

Här kan jag uppfylla mina ambitioner

Jag gillar att lära och få feedback och att jobba med personer som är så otroligt mycket bättre än jag själv, så att jag själv kan utvecklas - det tilltalade mig nästan mest skulle jag säga.

Porträttbild på en glad Emil

 

Det är svårt att tjata till sig att få jobba med så här duktiga utvecklare på ett större företag. Man får ofta svaret att "nej men det går inte för han sitter ute i uppdrag". Det funkar inte för mig – jag kan sitta ute hos en kund och de är nöjda med mig och jag är nöjd men dem – men sedan när jag reflekterar över vad jag egentligen har lärt mig så har jag ju bara gjort det jag redan kunde och jag har inte utvecklats någonting, och det är inte så jag vill jobba. När man stänger ett projekt vill jag kunna känna att nu har jag blivit bättre.

Hur var det när du började - hur togs du emot?

Det var trevligt och väldigt välkomnande – man syns ju när man är ny här, man blir uppmärksammad. Jag kom igång fort i ett projekt, ja jag hoppade på det så fort jag fick tillgång till koden och det tycker jag var väldigt bra - att kunna börja jobba direkt istället för att som ny bara bli sittande innan man får ett uppdrag – så har det varit på mina två tidigare ställen. Nu kunde jag komma igång redan dag två - vilket var väldigt skönt.

Nu har du jobbat i snart två år på Epinova - hur har det varit?

Det har varit bra utifrån omständigheterna med Corona skulle jag säga. Jag har fått möjlighet att jobba nära en av våra seniora fullstack-utvecklare och Tech-lead – vilket har varit väldigt bra och även gjort att jag kommit på att jag gärna vill lära mig Frontend också - jag är ju backend-utvecklare - så att jag blir mer självgående.

 

Man skriver en sak bra och så använder man det många gånger istället för att man skriver samma sak dåligt tio gånger

 

Jag har fått inspiration och handledning av en av de främsta som är insatt i alla små ”hörn” i frontend – ja kompetens som inte alla sitter på. Det är väldigt viktigt för mig. Nu känner jag verkligen att i alla projekt jag fått jobba med här så har jag fått ut något mer. Jag utmanas av mina kollegor, annars är det ju så att man på andra ställen bara ska leverera ett projekt och inte gå utanför ramarna. Men här diskuterar vi hela tiden hur vi kan göra saker bättre – speciellt nu med vår Epinova Boilerplate och vårt tänk kring återanvändbarhet och komponenter. Vi diskuterar ofta hur vi kan vi bygga funktioner och på vilket sätt - med hög kvalitet så att det kommer till nytta för våra kunder. Jag gillar verkligen att vi gör saker rätt och korrekt så att det ska hålla tills jorden går under.

Du har ju haft en fantastisk utveckling här hos oss

Jag känner mig glad och stolt. Jag är ju runt människor som ifrågasätter det jag gör och då är det också tacksamt att komma med förslag. Det är tråkigt att komma med idéer och alla bara säger att "ja men det här tar vi in" och så får man inget ifrågasättande på de idéer man har. Man vill ju ha en diskussion – för det finns ju inte en person i världen som har alla rätta svar och det är det jag gillar med vårt arbetssätt. Att man blir utmanad - det är då jag lär mig - vilket gör det väldigt kul.

Tycker du att vi skiljer oss mot andra företag?

Med den lilla erfarenheten jag har så gör vi ju det – vi sticker verkligen ut! Jag känner inte längre att jag behöver ha koll på andra företag – vilket jag hade tidigare – inte för att man nödvändigtvis var sugen på att byta jobb - men utifall att – men nu känner jag att jag inte behöver det längre.

Här kan man lära känna kollegorna och utvecklas även på den sociala biten istället för att hela tiden träffa nytt folk som kommer och går.

 

Jag har hittat min jobbfamilj

Man går från ena hemmet med fru och barn till det andra hemmet med sina kollegor, eller det är så jag tycker att det borde vara och det tilltalade mig med Epinova.

Jag har hittat rätt och känner att jag kan jobba här när barnen flyttar ut.

Emil med barnvagn på promenad

Möt några fler av våra fantastiska kollegor