Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Ulrika älskar konvertering, mätning och analys

Med en bakgrund på beställarsidan som Head of E-commerce, Director of Marketing och Online Sales Manager och med ett brinnande intresse för konvertering, mätning och analys kommer Ulrika att vara till stor hjälp för våra kunder.

Ulrika Mikiasson

Berätta lite om din bakgrund 

Jag fastnade för digitala världen 2007 när webbplatserna fick en alltmer betydande roll och kanalvridningen från offline till online började ta form med att även ha e-handel. Att även SEO kom i rask takt gjorde mig lyrisk. Jag älskar blod, svett och tårar för att få intäktsresultat, så min karriär började där och nu har det hunnit bli 16 år. 

Efter studenten började jag min yrkesbana inom Försvarsmakten där jag jobbade i tio år, och genom nyfikenhet och intresse fick jag roller såsom IT-tekniker och Webmaster. Där lärde jag mig mycket!  

2007 började så min onlineresa inom främst besöksnäringen (rederi, hotell, camping och detaljhandel) som bland annat Head of E-commerce, Director of Marketing och Online Sales Manager. Längs med arbetslivets gång har jag även certifierat mig inom olika områden. 

Vad är din roll på Epinova?

Min roll är projektledare med fokus på mätning och analys. Min coachning visas genom lyhördhet och engagemang. Ett lyckat koncept är högt i tak. Att tillsammans som team nå affärsmål och deadlines är riktigt häftigt. Som person är jag lösningsorienterad och har ett genuint helhetstänk genom hela utvecklingsprocessen. 

Vad ska du hjälpa våra kunder med? 

Jag ska hjälpa våra kunder med webb experimentering, mätning och analyser som är min specilistkompetens. Även att optimera kundresan för ökad konvertering genom att arbeta fram förbättringsförslag för användarupplevelsen på webbplatser med kunden i fokus.

Det jag älskar med online är att allt kan mätas! Att få fakta och se att det man gör faktiskt ger resultat. Att få ett kvitto av besökarna gör mig extra ödmjuk.

Vad fick dig att ta steget och välja Epinova? 

Jag har gått och funderat ett tag på vad mitt nästa steg blir om jag inte längre är på beställarsidan och en tanke som slog mig är att byråsidan kan vara något för mig. Så jag började Google-söka och fick en sökträff. Blev nyfiken och klickade mig in. Genast slogs jag av känslan ”Där vill jag jobba!”. Vilken öppenhet, vilken ödmjukhet och bara att läsa grundarens vision ”Vill vara bästa arbetsplatsen” - ja då var det klart. Jag spontanansökte och efter flera intervjuer och besök hos Epinova fick jag jobbet! 

Vad ser du fram emot? 

Jag ser fram emot att få vara med på Epinovas spännande resa. Att få arbeta på ett företag som är innovativt, skalbart och expansivt kommer att bli oerhört roligt och utvecklande. 

Nämn tre ord som beskriver dig 

Ambitiös, lyhörd, prestigelös – och positiv – oj, det blev fyra ord 😉