Joakim har hittat hem igen

Joakim är utvecklare sedan barnsben. Han har jobbat som utvecklare och konsult i 24 år och började med Episerver 4 då det begav sig. De senaste åren har han utvecklat i .NET Core.

Joakim högt upp i bergen

Berätta lite om din bakgrund

Jag är systemutvecklare sedan barnsben kan man väl säga. Jag började programmera Basic på pappas lilla hemdator när jag var 9 år och jag har hållit på med datorer sedan dess. Efter tekniskt gymnasium pluggade jag systemprogrammering i ett år och då lärde jag mig bl. a. Pascal och C-programmering men även en del om nätverk och operativsystem.

Mitt första jobb var som nätverkstekniker (1994) och mitt första konsultjobb fick jag hos IBM 1997, så 24 år har det blivit med främst olika webbuppdrag. Jag har jobbat på olika konsultbolag, bland annat på NetRelations där jag började för 12 år sedan och nu senast på TietoEVRY.

Jag började med Episerver 2004 då jag gick en utbildning hos Elektropost som företaget hette då. Nu jobbar jag i huvudsak med Episever/Optimizely CMS och ASP.NET-applikationer.

Vad fick dig att börja på Epinova?

Jag kommer som sagt från ett väldigt stort företag och där trivdes jag egentligen inte just för att det är så stort och opersonligt. Epinova däremot är väldigt likt hur NetRelations var för 12 år sedan; det är mindre och familjärt och alla känner varandra väl. Vi är 20-talet anställda idag, alla vet vad man kan och alla hjälper till på ett sätt som man inte riktigt gör på ett stort företag.

Vad gillar du med att jobba som utvecklare?

Programmering är problemlösning och att komma på hur man ska skriva kod för att få datorn att göra som man vill. Det är som att lägga ett pussel eller att lösa nya uppgifter hela tiden och det är den spännande utmaningen. Att komma på något smart eller snyggt eller effektivt – eller allra helst alla tre – är det absolut roligaste med att jobba som utvecklare.

Vad gör du på fritiden?

Det blir inte så mycket fritid, men det blir en del fixande med datorer även då och jag gillar också att fota, filma och redigera videos. Jag lyssnar mycket på musik och jag spelade keyboard när jag fortfarande gick i skolan. Även om det inte blir så mycket tid för att spela nuförtiden så finns intresset fortfarande. Annars umgås jag mycket med familjen och vår hund.

Vad ser du fram emot nu?

Att få fortsätta jobba med Episerver (Optimizely) som är en plattform jag verkligen gillar och att få fortsätta utveckla snygga, effektiva och smarta lösningar i Optimizely och .NET Core.

Joakim och familjens hund

 

Sedan ser jag fram emot att få jobba tillsammans med duktiga och trevliga kollegor på ett företag där man kan bli uppskattad och omtyckt. Jag var med på en social aktivitet häromveckan och det kändes på en gång helt rätt, som att jag hittat ”hem” igen, skulle jag säga. Så det ska bli jättekul att få jobba med er på Epinova.

Möt några fler av våra fantastiska kollegor