Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sameer är en utvecklare med högt ställda mål

Sameer har jobbat hos oss i lite över ett år. Han imponeras över hur vi jobbar enligt best practice, på riktigt, och med ny teknik som .NET Core och Azure och vårt eget ramverk.

Sameer Ajmal

Varför valde du att börja på Epinova?

Jag visste vilka Epinova var och jag visste vem Linus Ekström var. Jag hade en intervju med honom när jag sökte praktik för sex år sedan. Då jobbade Linus på ett företag i Vietnamn, men jag valde till slut att göra min praktik hos NetRelations. Jag visste också att Linus varit med från början och jobbat på Episerver i många år. Han är ju OMVP (Optimizely Most Valuable Professional).

Vad skiljer Epinova mot där du jobbat tidigare?

Det känns som att jag har börjat jobba med något helt nytt. Allt är så strukturerat och genomtänkt här. Det är så otroligt smidigt och enkelt att få upp en ny site på vårt ramverk i Azure och en kunddemo på bara några minuter. En annan sak som skiljer är hur hårda folk är när det gäller utvecklingen av vårt ramverk - det tycker jag är väldigt positivt. Vi är noga med vad som släpps in och hur, och det är en kultur jag inte är van vid där jag tidigare byggt allt från scratch.

När jag började fick jag direkt jobba med ett projekt som vi bygger på .NET Core och det är ju MS senaste teknik. .NET Core har funnits ett bra tag nu, men användes ändå inte på någon kund där jag jobbade tidigare och som utvecklare vill man ju jobba med den senaste tekniken. Det är också bättre för kunderna, för all gammal teknik kommer ju att dö ut.

Vi följer Best practice på det sätt man pratar om i utvecklarvärlden. Det är inte bara tomma ord, utan följs verkligen här. Hur man ska skriva kod till kulturen med feedback. Det uppskattar jag verkligen!

Kan du berätta lite om vad Epinovas ramverk är?

Jag skulle säga att det är en grundplatta som fungerar för vilken kund som helst oavsett bransch och för vilken typ av site som helst. Jag tycker att det är den perfekta lösningen. Vi har haft liknande där jag jobbat tidigare men det kan inte mäta sig alls med Epinovas ramverk med struktur, hur fint det är byggt och alla komponenter och allt som ingår. Det är som magi hur vi sätter upp en site när vi börjar ett projekt. Det gäller även arbetsprocessen och hur strukturen ser ut. Jag hade nästan svårt att förstå när Linus berättade om det i rekryteringsintervjun, för jag kunde inte ana hur bra och genomtänkt allt är.

Berätta om något roligt projekt du har jobbat med

Jag har jobbat som ansvarig utvecklare på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) vilket har varit både lärorikt och roligt. Vi har integration med CRM Dynamics, och medlemmar kan logga in på Mina Sidor för att se nyheter och evenemang inom deras respektive avdelningar. Projektet är byggt på .NET 7 och använder också React. Detta är det första projektet som vi lanserade med vårt nya ramverk på senaste versionen av Optimizely.

Det som gör att jag trivs extra mycket är att varje dag finns det något nytt att lära, antingen från det projekt jag arbetar med eller från mina duktiga kollegor. Vi är en liten organisation, vilket gör att det känns som en familj. Särskilt under vår senaste konferensresa till Italien fick jag möjligheten att lära känna mina kollegor bättre.  Men det allra bästa är vår nya kontorsutsikt från Katarinahuset i Slussen.

Hur samarbetar ni utvecklare?

Vi samarbetar väldigt bra, både i våra kundprojekt och i RnD-arbetet. Det är standups varje dag och vi diskuterar mycket – funktioner och kod och kundens behov. Sedan har vi våra lunch n’ learn varje fredag. Det kan vara att vi utvecklare vill visa något från något projekt, eller om vi testat något, till att vi har workshops och större presentationer – allt med teknikfokus och alla är med. Man lär sig nya saker hela tiden. Här är det viktigt att dela kunskap, det är själva kulturen.