Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Epinova Responsive Images

Hjälper dig med bildhanteringen

En vanligt förekommande utmaning för redaktörer är att få till bra bilder på olika digitala plattformar. Vår modul Epinova Responsive Images löser automatiskt både optimering och skalning och fokuspunkt på dina bilder vid visning i olika enheter – allt utifrån en och samma bild!

Illustration med flera bildskärmar

Epinova har utvecklat en bildhanteringsmodul som löser de största utmaningarna och pain pointsen med bildhanteringen för dig som är webbredaktör.

Nu kan du sluta tänka på fildimensioner och filformat, bildkvalitet, laddningstider, responsivitet och skalning av bilder i olika enheter. Ladda bara upp en tillräckligt stor och kvalitativ bild så sköter vår modul resten!

Skalning av bilder och fokuspunkt

Har du haft problem med kapade ben eller huvuden på personbilder? Eller kanske krånglat med att få till rätt fokus på panoramaformade, avlånga bilder?

Vår modul ger dig möjlighet att sätta en fokuspunkt i bilden. Med ett enda klick bestämmer du var fokuspunkten ska placeras, och när bilden sedan skalas ner eller upp är fokuspunkten alltid synlig.

Hantering av olika bildformat och prestanda

Vår modul gör det enkelt för en webbutvecklare att definiera olika bildformat, och sedan applicera dem på bildegenskaper i en sidmall. Det hjälper i sin tur dig som redaktör, som inte behöver tänka på optimering av bilderna. ​

Modulen stödjer dynamisk laddning vilket ökar prestandan och ger snabbare sidladdning.

Epinova Responsive Images formatterar även bilder som placeras i fritextfält. Det går att registrera ett standardformat för hela webbplatsen eller för ett visst fält. Det går även att ge redaktören möjlighet att välja bland ett antal fördefinierade bildformat.

Bildstorlekar

Redaktörer får därmed hjälp med att välja bilder med rätt storlek och stöd för hjälptexter. Dessutom ingår valideringsvarningar om en bild är för liten än vad som är lämpligt.​

Självklart har våra lösningar stöd för såväl bildtexter som alt-texter.

Epinova Responsive Image är helt enkelt en enorm hjälp för redaktörer med bildhanteringen!

Detta ingår i Epinovas bildmodul

  • Redaktören kan beskära bilder och sätta fokuspunkt​
  • Enkel integration med externt DAM* ​
  • Definiera återanvändbara bildformat för att enkelt kunna hålla ordning och ändra på ett centralt ställe
  • Applicera standard bildformat på en given innehållstyp
  • Optimera laddtid för bilder med “lazy load"
Bild på mugg med fokuspunkt utpekad
*DAM - Digital Asset Management, t.ex som Fotoware eller Frontify som Epinova samarbetar med.