Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Camilla längtade tillbaka till det entreprenörsdrivna företaget

Genom hela sin yrkeskarriär har Camilla haft stort fokus på kvalitet, projektmetodik och ledarskap. Hon trivs bäst att vara i det lite mindre entreprenörsdrivna kontextet och har varit med och byggt bolag tidigare.

Camilla Karlsson

Berätta lite om din bakgrund

Jag har lång och bred erfarenhet från digitalbyråbranschen och har jobbat på både stora globala företag och mindre byråer, men alltid på konsultsidan. Att vara i det lite mindre, entreprenörsdrivna kontextet passar mig. Jag gillar utmaningarna som konsultrollen innebär, och att man behöver hålla sig på tå och uppdaterad! Den här branschen rör sig extremt snabbt framåt. Det är dessutom otroligt utvecklande att jobba i uppdrag av olika slag, som spänner över alla möjliga olika branscher och verksamheter. Det som varit det mest beständiga under hela mitt yrkesliv är nog arbetet med Episerver/Optimizely-plattformen.

Vad är din roll här på Epinova?

Vi bygger ju bolag och därmed är rollerna många! I leverans så har jag oftast projektledarhatten, men att ibland ta rollen som digital strateg och få arbeta ännu mer verksamhetsnära hos våra kunder ser jag som ett priviligierat komplement. Jag leder ett av våra team på Epinova, arbetar i ledningsgruppen och är Epinovas Chief Delivery Officer.

Chief Delivery Officer säger du, vad innebär det?

Det betyder att jag kontinuerligt arbetar med vidareutvecklingen av våra arbetssätt, coachar och är ett operativt stöd till teamen i våra agila arbetsmetoder och processer. Genom hela min yrkeskarriär har jag haft stort fokus på kvalitet, projektmetodik och ledarskap. Jag har byggt upp flera kvalitetsledningssystem och det är nog ingen underdrift att säga att jag gillar checklistor, mallar och processer.

Hur skulle du beskriva kulturen här på företaget?

Jag gillar att dela med mig av erfarenheter och lösningar, och ständigt utmana mig själv med fördjupningar inom nya spännande områden. Och det ligger verkligen i DNA:et här på Epinova. Vi strävar efter att ständigt vara i framkant och för att klara det behöver vi kontinuerligt dela kunskaper med varandra. Tröskeln för att dela med sig är låg, och precis så ska det vara!

Du jobbar ofta i tidiga faser i våra kunduppdrag med strategi och insiktsarbete - berätta!

Absolut. Jag kommer från projektlederiet, där är nog min "comfort zone", men jag har alltid involverat mig ganska djupt i hela kedjan från strategi och design till teknik och plattform. Jag tycker om att fatta "allt". Och jag tror det är en styrka att ha en god förståelse för alla de roller som arbetar i våra tvärfunktionella team.

Vad gör dig stolt?

Det som verkligen gör mig stolt är att se hur våra team kontinuerligt utvecklas och är med och driver det arbete vi gör. Att själv kunna vara en del av den resan, att se våra medarbetare växa och blomstra i sina roller och bidra till att skapa framgång för våra kunder, det är verkligen något som ger mig en känsla av stolthet. Att få vara med och forma företagets kultur och värderingar, där vi uppmuntrar lärandet, är också en av de aspekterna jag är mest stolt över.