Mia ville ha möjligheten att kunna jobba hemifrån

Jag har fått lära mig hur vi jobbar med komponenttänk, återanvändbarhet, testning och pull requests, vilket är väldigt proffsigt.

Islandshästar på Island

Berätta om din bakgrund

Jag läste systemvetenskap på Linköpings universitet. Jag har en kandidatexamen med inriktning mot management. När jag var klar med studierna gick jag ett två-årigt traineeprogram där jag fick prova på både managementuppdrag och prova att utveckla i Episerver - och det var det jag föll för.

Efter det har jag jobbat med webbutveckling i fyra år, så totalt 6 år blir det nu. Jag har jobbat med både backend och frontend, och är väl mer av en backend-utvecklare just nu, men jag tycker att det är roligt att jobba med frontend också.

Varför valde du Epinova?

Jag valde Epinova för att det är härliga människor som jobbar här, det är bra kollegor. Alla har samma driv och vi vet alla vad vi vill framåt. Sedan gillar jag flexibiliteten här med stort eget ansvar och att man även kan jobba hemifrån, vilket var väldigt viktigt för mig då jag numera bor i ett hus på landet.

Hur har dina första månader varit?

De har varit väldigt bra, jag känner mig väldigt välkomnad. Alla har hjälpt mig med det jag behöver veta. Jag jobbar dels med ett nytt stort projekt för Norge och även i två andra projekt hos en kund till oss här i Stockholm. Jag har fått en väldigt bra introduktion till Epinova och hur man jobbar i projekt och hur man jobbar med Optimizely (fd Episerver) här.

Har du varit med på några av våra lunch'n learn?

Ja och det har varit väldigt intressant! Den första handlade om integrationstester med cypress.io, vilket ska bli roligt att få jobba med.

Vi kör lunch'n learn varje fredag och det har upplägget av att en person till exempel har satt sig in i något eller har tillämpat något i ett projekt som man sedan lär ut till oss andra. Våra lunch'n learn är teknikfokuserade vilket också är en del av Epinovas kontinuerliga kompetensutveckling.

Ljusskylt med Welcome Mia

 

Jag har också fått lära mig vårt komponenttänk, hur vi jobbar med återanvändbarhet, testning och pull requests osv vilket är väldigt proffsigt.

Vi har bra processer och är noga med att det ska vara kvalité i allt vi gör.

Vad skiljer Epinova mot dina tidigare erfarenheter?

Det är bättre sammanhållning och det är mer fokuserat på Optimizely (Episerver) och även moderna Frontend-ramverk. Alla förstår och kan hjälpa varandra och alla är up-to-date med det senaste inom sina områden.

 

Vi bollar mycket lösningar och best practice löpande. Fördelen är att vi kan jobba i flera projekt samtidigt tillsammans.

 

Vi är mer som ett team som tar oss an projekt, istället för att man blir väldigt uppdelad i olika uppdrag där jag jobbar med ett projekt och min kollega jobbar med ett annat.

Här på Epinova arbetar vi med projekt mer tillsammans, vilket är himla kul och lärorikt.

Vad hoppas du på framåt?

Jag vill bli en ännu vassare utvecklare och jag ser fram emot att kunna ta mig an ännu större utmaningar. Jag ser också fram emot att fortsätta jobba i roliga projekt och att vi på Epinova ska fortsätta att växa!

Vad gör du på fritiden?

Jag bor tillsammans med min sambo och våra två kattungar. Vi renoverar vårt hus som vi nyligen köpt och vi gillar båda att resa och att rida på islandshästar. En gång per år åker vi på ridsemester till Island vilket är fantastiskt häftigt och vackert.

Jag håller också på med en lite annorlunda hobby där jag, under namnet Wireninja, skapar ståltrådsträd vilket är ett väldigt kul och avkopplande avbrott från den digitala världen.

Mia med sina kattungar

Möt några fler av våra fantastiska kollegor