Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Epinova content migration tool

Låter dig som redaktör fokusera på hantverket istället för bulkarbete

Ett innehållsprojekt kan kortas ned avsevärt med hjälp av Epinovas contentmigreringsverktyg. Med hjälp av verktyget kan du migrera innehållsstrukturer med text, bilder och blocks till din nya lösning oavsett plattform. Som bonus kan du få ut URL-mappningar som hjälper till i redirectarbetet för att inte tappa SEO!

Illustration med två fönster med innehåll och ett kugghjul emellan

Hur fungerar det?

Epinova Content Migration tool indexerar upp alla olika innehållstyper i den gamla och den nya lösningen genom att man installerar verktyget i båda applikationerna. 

Via ett administrationsgränssnitt kan man sedan mappa tex en sidtyp från den gamla webbplatsen mot en sidtyp på den nya sidan. Som redaktör behöver man bara skapa upp en start-sida i den nya lösningen dit strukturen med sidorna ska. Sedan läses de över med ett klick! 

Verktyget kan användas  mellan andra plattformar än bara Optimizely. Har du tex en Sitecore-lösning idag och ska gå över till Optimizely så går det utmärkt att använda. 

Spara tid

Med hjälp av Epinova Content Migration Tool kan du spara massvis av tid i ditt innehållsprojekt eftersom du snabbt får in bulken av sidor och bilder. Du kan även förbereda ditt innehåll i lugn och ro i det gamla verktyget innan man sedan kan exportera över det när den nya lösningen är redo. 

Som redaktör kan du ägna dig åt det du är bäst på och ger mest värde - att anpassa innehållet så att det blir så bra som möjligt för dina användare. 

SEO-bonus

Ur exportverktyget får man även ut en lista med URL:er och hur de mappar i den gamla och nya applikationen. Denna lista kan man använda som underlag i redirectarbetet om ni gjort förändringar i strukturen. Det sparar massvis med tid för både redaktör och utvecklare som annars får göra detta manuellt eller bygga separata script. 

Intresserad och vill veta mer? 

Kontakta oss så kan vi prata om hur vi kan optimera ditt innehållsprojekt!

 

Tänk att content migrering kan vara så enkelt!

Vill du också kunna migrera innehållsstruktur och text, bilder och blocks till din nya lösning utan huvudvärk - då ska du prata med Joy!

Joy Falk

Intresserad av våra tjänster och vill bli kontaktad?