Bryan gillar att kunna göra komplexa saker enkelt

Bryan fann kärleken och flyttade till Sverige. Som nybliven småbarnsfar känner han stolthet över Epinovas värderingar.

Bryan gillar att resa - vattenfall på Island

Berätta lite om din bakgrund

Jag växte upp i Colorado och jag spelade videospel och byggde mina egna datorer när jag var liten. När jag så småningom skulle in på universitetet så var det datorer och att bygga saker som intresserade mig mest, så valet blev att läsa datorvetenskap på universitet i South Carolina, på östkusten.

Hur hamnade du i Sverige?

Jag träffade min blivande fru på universitetet. Jag har alltid älskat att resa och när vi var klara med studierna så kunde vi antingen flytta tillbaka till Colorado eller så kunde vi flytta till Sverige. Jag såg det som en "once in a lifetime" chans att flytta från USA till Europa. När man väl satt ner sina bopålar är det svårare att bryta upp. Jag ångrar inte valet en sekund! Nu har jag jobbat i Sverige i nästan 10 år och hela tiden med webbutveckling.

Varför valde du Epinova?

Jag har alltid varit väldigt engagerad i olika tekniska meetups och nätverk och när jag var gästföreläsare på "Tjejer-kodar" fick jag tips om Epinova.

Efter ett antal möten, bland annat med Epinovas grundare Geir Allan Hove som är vår koncernchef så kände jag att det var väldigt lockande och spännande att börja på Epinova. Jag har alltid letat efter ett mindre bolag där jag som person kan vara med och bidra och där min röst blir hörd. Jag var den tredje person som anställdes – det var en stor risk för mig – men på samma sätt som när jag tog chansen att flytta till Sverige så såg jag detta som en unik möjlighet att börja på ett nystartat företag.

När jag började våren 2018 hade vi inte så mycket att göra första tiden, så jag hjälpte till med det jag kunde internt och så körde jag självstudier och tutorials. Nu är vi i en uppåtspiral - vi har fullt upp med egna projekt och nya kunder, vilket skapar trygghet. Vi har också blivit fler antsällda och vi fortsätter att växa - vilket är väldigt roligt!

 

Jag har alltid letat efter ett mindre bolag där jag som person kan vara med och bidra och där min röst blir hörd.

 

Vad gillar du med att vara utvecklare?

Jag gillar själva problemlösningen. Du kan titta på ett problem och det finns hundra sätta att lösa det på. Så det är ett slags kreativt "troubleshooting" som jag alltid gillat. Jag har också förmånen att jobba med några riktigt duktiga utvecklare här på Epinova och att få bolla problem och lösningar med dem är kul. Jag gillar att kunna göra komplexa saker på ett enkelt sätt och att anta den utmaningen varje dag är något jag brinner för.

Vad gör dig till en bra utvecklare?

Jag tror att jag är duktig eftersom jag verkligen gillar det jag gör och jag har ett genuint intresse och bryr mig om den lösning jag bygger. Ibland kan man inte göra allt perfekt men då lär man sig ändå på vägen och så utvecklas man, så viljan att göra saker bättre och att hela tiden lära mig mer – det tror jag gör mig till en bra utvecklare.

Epinovas värderingar

All min lediga tid går till min lilla dotter och familjen. Jag älskar att vara utomhus och tillbringa tid med familjen. Vi har köpt ett radhus och vår dotter går i förskolan. 

På mitt senaste företag sa man alltid att familjeliv och balans i livet var viktigt men jag kände att det var mer tomma ord. 

Flexibilitet och frihet

På Epinova är det en självklarhet med flexibilitet och att kunna ägna både tid åt familjen och samtidigt göra riktigt bra saker när man är på jobbet.

Bryan vår glada amerikan

 

Tidigare har jag tänkte att "ja det låter väldigt bra" – men nu när jag har en familj och en liten dotter så betyder det jättemycket för mig, på riktigt.

Ja man kan säga att jag lever våra värderingar och det är jag både glad och stolt över.

Möt några fler av våra fantastiska kollegor

Vi har några av Sveriges vassaste utvecklare hos oss på Epinova. Vi arbetar med stora lösningar, integrationer, flerspråkiga webbplatser och har också börjat titta på .NET Core. Vi har en lärande kultur som baseras på att vi hjälper varandra och delar kunskap. Läs vad våra utvecklare tycker om att jobba hos oss - vi kanske kan bli ett nästa steg för dig! 😃