Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Annika, ansvarar för marknad och rekrytering på Epinova

Annika har hon många strängar på sin lyra. Hon ansvarar för marknad och rekrytering, och driver vårt LIA-program, där vi hittar våra nya stjärnor.

Annika Jansson leende vid ett fönster

Berätta lite om din bakgrund?

Jag började som utvecklare i "Cobol-gruvan" för hundra år sedan. På den tiden pratade man aldrig med kunden som utvecklare, idag är ju det en självklarhet. 

Jag halkade in på agil utveckling och har jobbat som metodstöd och projektledare i många år och varit med i stora projekt där man gått från vattenfallsbaserad till agil utvecklingsmetodik. Det var då jag träffade Camilla Karlsson, vår Chief Delivery Officer. Vi har många roliga minnen tillsammans! Anekdoter som jag gärna berättar till våra yngre medarbetares förundran. Att jobba agilt och pragmatiskt och i den ordningen har alltid varit en självklarhet för mig, oavsett roll eller arbetsuppgifter.

Hur länge har du jobbat med Optimizely?

Jag har jobbat med webb och Optimizely (fd Episerver) i över 22 år och tycker det är lika roligt fortfarande! Att få leverera riktigt bra lösningar till våra kunder och att göra det med våra duktiga konsulter är en ynnest! Det har blivit många intranät och externa webbplatser genom åren. Jag har också jobbat som partneransvarig på produktbolaget Episerver, sedermera Optimizely, i sju år. Det var en spännande period. Episerver, som företaget hette då, gick från att vara ett mindre produktbolag till att gå mot nya marknader som England och USA. 

I rollen som konsult och projektledare har jag alltid drivits av att jobba nära kunden och att man tillsammans tar fram en bra lösning - att få se stoltheten vid lanseringar - både hos kunden och teamet som designat och byggt är det bästa jag vet - jag tröttnar aldrig på den känslan av stolhet och glädje!   

Vad är din roll på Epinova?

Jag ingår i Epinovas ledning med ansvar för marknad och rekrytering. Jag brinner för kommunikation och att bygga Epinovas varumärke, både mot kunder, potentiella nya kandidater och vi som jobbar här. 

När jag började var det få som kände till oss. Att nu få se resultatet av marknadsarbetet, tillsammans med våra duktiga konsulter som levererar, där kunderna nu kontaktar oss, och där jag får jobba med hela kedjan från strategi, varumärke till att stödja säljorganisationen, och att detta i förlängningen leder till nöjda kunder, ja det är väldigt roligt! 

För mig hänger detta tight ihop - hur vi uppfattas av kunderna, hur vi attraherar nya medarbetare och hur de som jobbar hos oss trivs och är stolta att jobba här.

Du ansvarar också för rekrytering och vårt LIA-program, berätta!  

Ja jag ansvarar för rekrytering och har byggt upp den processen, vilket har lyckats väl.  Jag driver också vårt LIA-program som jag startade hösten 2020. Jag hade en stark tro på att det var ett bra sätt för oss att växa och hitta nya talanger. Mixen av att ta in juniorer som formligen suger i sig allt de kan, och under handledning av våra otroligt duktiga seniora uvecklare, växa in i yrkesrollen och hur vi jobbar, har varit ett framgångskoncept! Det är fantastiskt roligt att få hjälpa nya talanger in i IT-branschen och att bidra med det jag kan som mentor och i de två ledningsgrupper jag är med i på Nackademin, som vi samarbetar med. 

Hur har resan på Epinova varit?

När jag började var vi fem. Nu är vi över trettio anställda. Det har varit en jätterolig resa, både för mig personligen och för bolaget. De värderingar vi står för är de samma, men vi är fler duktiga personer nu, vilket gör att vi kan ta oss an fler stora kunder och uppdrag och hjälpa kunderna med både strategi och UX-/UI-design, till utveckling och införande, experimentering och optimering.

Vi stöttar våra kunder i deras digitala satsningar och jag är sjukt stolt över den strategi vi valt, att inte bygga från scratch varje gång utan att vi kan ge våra kunder värde redan från början med vårt startpaket där vi har färdiga sidtyper, block och funktioner. Vi levererar riktigt hög kvalitet, från användarupplevelsen till smarta funktioner, SEO, prestanda och säkerhet till att det är en fröjd för redaktörerna att jobba i våra lösningar.  

  Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot att få fortsätta vara med och bygga Epinova. Det är ett fantastiskt företag på så många sätt! Alla vi som jobbar här, alla som bidrar till vår kultur, vår framgång, som lägger ner själ och hjärta i våra kunders lösningar och deras framgångar. Det är passion och ja, jag blir ju lite löjligt stolt som en "mamma" och tänker att här vill jag stanna!