Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Emil vill jobba med de bästa utvecklarna

Emil vill ständigt fortsätta att utvecklas och utmanas, då trivs han. Men den familjära känslan kollegor emellan är också viktig.

Emil Ekman

Varför valde du Epinova?

Jag trivdes jättebra på mitt förra jobb, men kände ändå att det inte var ett företag för mig eftersom det var så otroligt mycket människor och nya som började hela tiden. Jag hade egentligen inte en tanke på att byta men när jag var borta på föräldraledighet i 6 månader och kom tillbaka så var det 30 nya personer i gruppen jag tillhörde. Det var en väldig ruljangs på människor på hela företaget och då ska man starta om och lära känna alla igen. Man får aldrig den här hemmakänslan av att komma till jobbet.

Epinova var mindre och intervjun jag hade med två av våra utvecklare kändes helt rätt. Här är det folk man kan umgås med kände jag. Den intervjun var väldigt nyttig – man får lära känna anställda på en lite mer personlig nivå – det är inte bara jobbsnacket även om det också är en viktig del av intervjun.

Sedan fick jag ett väldigt gott intryck vad gäller den tekniska delen när jag pratade med Linus som är vår VD och OMVP (Optimizely Most Valuble Professional) första gången – han är ju en oändlig källa till kunskap, och då kände jag att här finns mycket att lära. Nu när jag jobbat några år på Epinova känner fortfarande samma sak - det finns så otroligt mycket kunskap på det här företaget.

Vad får dig att trivas på en arbetsplats?

Det är svårt att tjata till sig att få jobba med så här duktiga utvecklare på ett större företag. Man får ofta svaret att "nej men det går inte för han sitter ute i uppdrag". Det funkar inte för mig – jag kan sitta ute hos en kund och de är nöjda med mig och jag är nöjd men dem – men sedan när jag reflekterar över vad jag egentligen har lärt mig så har jag ju bara gjort det jag redan kunde och jag har inte utvecklats någonting, och det är inte så jag vill jobba. När man stänger ett projekt vill jag kunna känna att nu har jag blivit bättre.

Jag får inspiration av de bästa

Det är väldigt viktigt för mig. Nu känner jag verkligen att i alla projekt jag fått jobba med här så har jag fått ut något mer. Jag utmanas av mina kollegor, annars är det ju så att man på andra ställen bara ska leverera ett projekt och inte gå utanför ramarna. Men här diskuterar vi hela tiden hur vi kan göra saker bättre – speciellt nu med vårt Epinova startpaket och vårt tänk kring återanvändbarhet och komponenter. Man skriver en sak bra och så använder man det många gånger hos olika kunder istället för att man skriver samma sak dåligt tio gånger. Vi diskuterar ofta hur vi kan vi bygga funktioner och på vilket sätt - med hög kvalitet så att det kommer till nytta för våra kunder. 

Du har ju haft en fantastisk utveckling här hos oss

Ja, jag känner mig glad och stolt. Jag är ju runt människor som ifrågasätter det jag gör och då är det också tacksamt att komma med förslag. Det är tråkigt att komma med idéer och alla bara säger att "ja men det här tar vi in" och så får man inget ifrågasättande på de idéer man har. Man vill ju ha en diskussion – för det finns ju inte en person i världen som har alla rätta svar och det är det jag gillar med vårt arbetssätt. Att man blir utmanad - det är då jag lär mig - vilket gör det väldigt kul.