Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Möt Piotr, en av våra Optimizely-experter och Tech Leads

Piotr är en av våra grymma utvecklare och Tech leads. Och som alla våra Tech Leads har han ett helikopterperspektiv och ser möjligheter som stärker våra kunders affär. Piotr har varit hos oss i ett år nu och vi har ställt några frågor om hans resa och varför han gillar Epinova.

Piotr framför en dator

Berätta om din bakgrund

Jag började min karriär som PHP-utvecklare redan år 2008, så det var ganska länge sedan - särskilt om man räknar IT-år. På den tiden fanns det ingen strikt skillnad mellan front-end-utvecklare och back-end-utvecklare. Tack vare det har jag en stark front-end-förståelse än idag (ja, kanske med undantag för CSS). Idag skulle vi beskriva det som en fullstack-utvecklare.

2011 började jag arbeta med skandinaviska kunder, och jag har fortsatt med det sedan dess. Under den här perioden fick jag erfarenhet som teamledare och bytte också från PHP till Microsofts dotnet. Jag hade förmånen att arbeta med väldigt skickliga personer - från andra utvecklare, projektledare till tech-leads, som jag lärde mig mycket av.

Du har varit på Epinova i ett år nu - berätta om din resa

Jag blev otroligt varmt välkomnad här på Epinova och efter att ha slutfört några mindre uppdrag inititalt gick jag med i Elite-teamet som senior backend-utvecklare. Förutom backend-uppgifter tycker jag också om att arbeta med React-komponenter. Det jag gillar med den kombinationen är att genom att förstå hur front-end-applikationer fungerar blir det lättare att skapa en bättre back-end del i lösningen.

Elite hotels nya hemsida

När vi började jobba med Elite Hotels så hade de en fungerande webbplats, men med flera utmaningar i lösningen. Bokningar skapades t ex i ett externt system, vilket begränsade möjligheten att spåra, optimera och vidareutveckla hela kundresan. Lösningen hade också en hög teknisk skuld, vilket gjorde redaktörernas arbete svårt och dyrt att underhålla.

Tillsammans med Elite Hotels har vi skapat en helt ny webbplats baserad på Optimizely DXP och Epinova-ramverket. Lösningen ger redaktörerna stor frihet och flexibilitet att skapa och designa webbplatser utan stöd av programmerare. Nu är vi mitt uppe i implementeringen av Optimizely ODP för att hjälpa kunden att få fler insikter som kombinerar data vi har i plattformen med nya erbjudanden och personalisering. 

Jag fortsätter att assistera Elite-teamet ibland, men det mesta av min tid ägnas åt ett annat uppdrag där jag har rollen som Tech Lead. Det här uppdraget handlar om en lösning som vi tagit över från en annan leverantör. Överraskande nog är koden ny och väl underhållen, snarare än belastad med teknisk skuld. Hittills har jag jobbat med två projekt, och det kan komma fler – vi får se vad framtiden har att erbjuda.

Vad skiljer Epinova från dina tidigare erfarenheter?

Det jag uppskattar mest med Epinova är att vi är ett lagom stort bolag. Vi vill växa men vi gör det genom att attrahera de mest kvalificerade kandidaterna snarare än att ösa in personer. Det här tycker jag är väldigt bra eftersom det borgar för kvaliet.

Jag har besökt vårt Stockholmskontor vid flera tillfällen, och varje gång slås jag av vår starka koppling till Optimizely som företag. På Epinova har vi flera medarbetare som tidigare varit anställda av Optimizely (eller Episerver) och vi har väldigt positiva relationer med Optimizely.

Piotr med ett glatt ansikte

Jag blir väldigt stolt när jag får feedback från våra kunder. Det är otroligt givande att höra och veta att våra ansträngningar inte bara har uppfyllt, utan faktiskt överträffat kundernas förväntningar, vilket så kart stärker relationerna.

Hur skulle du beskriva kulturen här på Epinova?

Som jag nämnde så blev jag varmt välkomnad på Epinova, och den här välkomnande kulturen den håller i sig. Det är en otroligt vänlig och stöttande atmosfär på Epinova och ibland känns det nästan som hemma – särskilt när jag tänker tillbaka på vår konferens i Italien förra året. Det var inte bara en riktigt bra konferens professionellet utan den var också ett tillfälle att lära känna fler personer, jag hela teamet närmare, och vi skapade bestående minnen tillsammans.

Vad gör dig stolt "varje dag"?

Mitt dagliga mål är att se till att våra kunder är nöjda med sitt val av Epinova som leverantör. Genom att hela tiden sträva efter detta så säkerställer vi att alla parter är nöjda. De stunder då jag får feedback från våra kunder är det som gör mig riktigt stolt. Det är otroligt givande att veta att det vi gör inte bara har uppfyllt utan överträffat en kunds förväntningar. Ur en utvecklares perspektiv, så kanske du kodar en viktig funktion i en vecka eller mer, och när du äntligen kör igenom funktionen och ser att den fungerar på första försöket – ja det är en häftig känsla.

Vad är viktigt för dig som familjefar?

Jag har två fina döttrar – den äldre är 10 år nu och den yngre är nästan 2 år. Det kan vara en stor utmaning att vara pappa, med lämningar i skolan (eller på dagis), sjukdomar, läxor och lekstunder. Men det man får tillbaka är fantastiskt! 😊 Vi är flera unga föräldrar här på Epinova, som förstår och stöttar varandra.