Eldkonst med facklor

Berätta lite om din bakgrund

Jag har jobbat med IT sedan barnsben. Redan som 14 åring jobbade jag inom IT Support och två år senare blev jag WM Data's yngsta anställda. Strax efter IT Bubblan sprack (2002) fick jag mitt första programmeringsjobb och efter det började resan på riktigt. Under alla dessa år har jag sett och gjort mycket. Dom senaste åren jag byggt och förvaltat stora webbplattformar för t.ex. Ericsson, SEB och Postnord.

Jag började som Frontend-utvecklare i 10 år, men till slut ville jag lära mig mer om backend-kod för att snabbare se resultat av det jag gjort, så det föll sig naturligt att jag börja utveckla även i backend. Därefter föll det sig naturligt att fortsätta som tech lead och arkitekt. Jag har också varit mentor åt andra utvecklare vilket har varit väldigt roligt.

Vad är det bästa med att jobba som utvecklare?

Jag är i grunden en kreativ och skapande person. Man skapar och utvecklar saker till det bättre. För mig är utveckling mycket mer än bara kod och teknik. Magin ligger ofta i samarbetet och att nå ett gemensamt mål och få se effekten utav det. Att arbeta som utvecklare betyder också att resan aldrig är slut, det finns alltid något nytt att lära och utforska.

En del av lärandet för mig är att hitta på knasiga idéer och projekt. För några år sedan intresserade jag mig för Arduino programmering och resultatet blev en mobilstyrd robot som viftade med ballonger för att höja stämningen till finalen i melodifestivalen.

Att arbeta som utvecklare betyder också att resan aldrig är slut, det finns alltid något nytt att lära och utforska

Hur trivs du på Epinova?

Väldigt bra! En av anledningarna varför jag ens funderade på att byta jobb var när jag fick frågan "hur ofta skrattar du på dagarna på jobbet?" och just den tanken blev ett frö som ledde fram till att jag valde att börja på Epinova.

Jag gillar inte att sitta och rulla tummarna och jag fick på kort tid komma in i ett nytt projekt, allt var uppe och snurrade, jag har fick jättebra kontakt med kunden och det fanns en massa saker att göra, vilket kändes otroligt skönt när man var ny. Så efter bara några veckor kändes det som att jag hade jobbat här jättelänge.

Varför valde du Epinova?

Jag kände sedan innan några av personerna som jobbar på Epinova och vet vad de går för. Jag kände också att det var tid att få nya utmaningar för att kunna fortsätta utvecklas.

Wezz i sin koloniträdgård

 

Vad gör du på fritiden?

Jag bor på Söder och gillar både uteliv och att strosa runt där, sedan håller jag och min sambo på med eldartisteri med snurrande facklor, vi har övat in ett nummer som vi tänkt köra på t ex bröllop. Sedan är jag med och driver Syntax Error som är Sveriges troligtvis äldsta och största nörd-nattklubb. Det är en klubb av nördar, för nördar: med TV-spel, brädspel m.m. och musik som hör till (Chiptunes och BlipBlop). Tiden som blir över spenderas ofta vid kolonistugan - en oas där vi odlar och umgås med familj och vänner.

Möt några av våra anställda

Lär känna Christian

Christian är fullstackutvecklaren med flera års e-handelserfarenhet som sökte det familjära företaget där man känner alla och där ledningen inte är svår att nå. Han gillar att träna, investera på börsen och att programmera musik. Läs om varför Christian valde Epinova och vad han hoppas på framåt.

Lär känna Mia

Islandshästar på Island

För Mia är det viktigt med flexibilitet och möjligheten att kunna jobba hemifrån då och då, nu när hon och sambon köpt hus på landet.

Lär känna Emil

Emil - en utvecklare med ambitioner

Emil ville fortsätta att utvecklas och utmanas - och få chans att jobba med de bästa utvecklarna. Den familjära känslan kollegor emellan är också viktig för att trivas.