Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Ove - ny OMVP hos Epinova!

Vilken stjärna! Vi är otroligt stolta och glada över att Ove har utnämnts till OMVP (Optimizely Most Valuable Professional).

Ove - Epinovas nya OMVP - i gatumiljö

Med Ove som ny OMVP är vi på Epinova nu nummer ETT i Norden i antal OMVPs. Vi har två på Epionva Sverige med Ove och vår VD Linus Ekström och så har vi vår kollega Arild på Epinova i Norge. Vi har växlat några ord med Ove om utnämningen och varför han som senior Optimizely-utvecklare trivs så bra på Epinova. 

Hur gick det till när du blev nominerad?

Jag fick ett mail från Optimizely i somras där jag skulle fylla i ett formulär om varför jag vill bli OMVP, och jag tänkte att "jag fyller väl i formuläret så har jag det gjort”. Men en av frågorna var "varför tycker du att du ska bli OMVP?" och mitt självklara svar var att, Nej det är inte jag som tycker, det någon annan som har nominerat mig – men om du frågar mig så är det för att jag bidragit med Epinova DXP Deployment Extension som har hjälpt väldigt många utvecklare och även många kunder. Det är idag över 250 Optimizely-projekt som använder Epinova DXP Deployment Extension - vilket ju är sjukt kul! 

Ove är en av åtta nya OMVPs i världen i denna omgång och den enda i Norden, vilket gör det ännu mer prestigefyllt, säger Linus Ekström VD på Epinova.

Jag driver arbetet med Epinova DXP Deployment Extension och min ambition är att jag försöker bygga något som många utvecklare kan ha nytta av, inom t ex DevOps.

Ove Lartelius, OMVP Epinova

Varför gillar du att jobba som utvecklare hos Epinova?

Man får en väldig frihet att både leverera till kund och samtidigt göra interna saker som man själv brinner för. Man har den möjligheten här på Epinova och jag kan bygga coola pluggins eller annat jag brinner för och det supportas internt. Har du en bra idé, så kan du spinna vidare på den idén och bygga en plugin eller addon, som flera kan använda. Vi pushar varandra på ett bra sätt här. Vi har en uppmuntrande miljö mellan oss utvecklare och vi gör så otroligt mycket bra saker.

Vad vill du göra framåt?

Nästa steg är att sy ihop säcken så att vi på ett extremt effektivt sätt med rena automatiska script kan sätta upp en helt ny webb eller instans på bara några minuter, det tycker jag skulle vara sjukt kul att göra. Vi är väldigt nära, så det handlar bara om att sy ihop säcken nu.

Varför tycker du att seniora utvecklare ska börja hos oss?

Jag tror så här, att många seniora utvecklare som kör eget idag eller sitter i en stor organisation, de kanske tjänar bra med pengar, men de saknar ett socialt gäng runt omkring sig. Både kompetensmässigt och kamratmässigt. Visst de kan sitta hos kund mycket och kanske känna den gemenskapen, men de som jagar timmar och gör lite jobb här och lite jobb där och som dessutom sitter mycket hemma remote, de skulle få så sjukt mycket mer i utbyte här hos oss.

Sedan finns det också möjligheten att välja, man kanske vill jobba mer själv och grotta ner sig i något eller så kanske man gillar att vara mer mentor åt andra och vara senior och hjälpa juniora – det beror ju helt på vad man själv gillar och vad man vill. 

Over Lartelius

Det vi har med tekniskt kunnande i framkant, att vi hjälps åt och på det sätt som vi jobbar, har faktiskt värpt fram en till ny OMVP! Så jag säger bara; kom hit, var med i vår Epinova-familj så kanske vi kan bli fler OMVPer!

Over Lartelius, OMVP Epinova