Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Epinovas VD summerar 2022 och blickar framåt!

Epinova kan se tillbaka på ett 2022 där vi växte omsättningen med hela 60% samtidigt som vi ökade antalet anställda med drygt 50%.

Linus Ekström VD på Epinova

Vi fortsatte vår transformationsresa där vi har förflyttat oss från att fokusera primärt på vår tekniska leverans till att jobba med ett bredare tjänsteutbud och på en mer strategisk nivå med rådgivning och programledning för större initiativ.

NOVA-gruppen tar ansvar för helheten

I dagens värld med ökad komplexitet och krav på att den digitala kundresan där många lösningar, dataflöden och team skall vara mer sammansvetsat så ökar kraven på att kunna se och jobba med helheten. 

Tydligt produkttänk och ny version av Optimizely

Epinova har haft en tydlig vision från dag ett att standardisera delar av vår leverans. Jämfört med ett traditionellt konsulttänk där man sätter ihop team utifrån de specifika behoven i ett projekt och bygger allt från grunden så tror Epinova på en kombination av det sammansatta teamet som kan lösa kundens behov, men som också kan basera lösningarna på färdiga byggstenar. Detta gör att man kan minska både komplexitet och risken i projekten samtidigt som kvaliteten ökar utan att kostnaden behöver göra det.

Epinovas ramverk på senaste versionen av Optimizely

Vi har under 2022 tagit stora steg framåt i detta arbete. Vi har uppgraderat vårt ramverk som nu baseras på senaste versionen av Optimizely som i sig har tagit stora steg och numera bygger på Microsofts senaste .NET-teknologi. För den som jobbat med Episerver/Optimizely ett tag så kan det vara bra att påpeka att senast ett sådant stort teknikskifte skedde för plattformen var 2002.

Det finns många fördelar med detta teknikskifte, men om vi ska fokusera på ett område så är det den stora förbättringen i prestanda som kommer med detta plattformsskifte. Microsofts NET-plattform är en av de snabbaste plattformarna på marknaden idag. Jämfört med Node.js som är ett annat populärt ramverk för att bygga webbaserade lösningar på så är senaste versionen av .NET, .NET 7, upp till 11 gånger snabbare i vissa aspekter.

Förbättrade förutsättningar för utvecklarna ger mer värde för pengarna

Någonting som inte heller ska underskattas är förbättringar för utvecklare som gör att det går mycket snabbare att utveckla lösningar. En utvecklare kommer att bygga (kompilera) och starta en lösning många gånger varje dag för att testa och verifiera sina förändringar. Ju snabbare denna process går, desto snabbare kan utvecklingen ske vilket gör att man kan få mer ut av ett initiativ och kan frigöra tid för innovation.

Befäst position som Optimizely-expert

Att vi är duktiga på det vi gör, och speciellt vårt arbete med Optimizely-plattformen kommer nog inte som någon nyhet för er som följer oss. 

Nytt gemensamt Nova-kontor

Under våren kommer Epinova att flytta in i ett nyrenoverat kontor i Katarinahuset vid Slussen tillsammans med våra systerbolag inom NOVA-gruppen i Sverige. Vi ser verkligen fram emot att i en kreativ miljö ta ytterligare steg i att leverera en sammansvetsad leverans till våra gemensamma NOVA-kunder men även bjuda in våra kunder att jobba tillsammans med oss.

Epinova ser fram emot ett spännande 2023

Jag vill avslutningsvis säga att jag ser fram emot att få möta både nya kunder och våra befintliga ambitiösa kunder under året. Det berikar och ger mig stort värde och insikt i era behov och hur vi uppfattas som leverantör vilket är väldigt viktigt för oss i vår strävan att alltid förbättra oss! Vi siktar också på att komma igång med fysiska träffar både för kunder och utvecklare under våren och vi kommer även att vara med på D-congress i Göteborg tillsammans med våra systerbolag inom NOVA-gruppen. 2023 - Nu kör vi!!

Linus Ekström, porträttbild i gatumiljö

Vi kommer att fortsätta vår resa med nya kunder och nya duktiga medarbetare och under våren och försommaren kommer vi att berätta hur vi tillsammans med våra kunder lyckats med olika digitala initiativ.

Linus Ekström, VD Epinova

Följ oss gärna

Följ oss gärna på LinkedIn och via sociala kanaler, eller via vårt nyhetsbrev där vi delar med oss av både produktinformation, kundcase, spaningar och annat som händer inom branschen.