Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

SEO Vibes on Tour

Av Ulrika Mikiasson Lästid: 1 minut

Ett event fullt av SEO-entusiaster och proffs 😊. Häng med på min härliga dag i Göteborg.

Optimera för EEAT i det nya AI söket

🔎 Jobba mer åt E-E-A-T och Schema Markup. Google investerar och satsar stort på strukturerad data – gör man detta gynnas man i synlighet.
(tack till CEO och Senior SEO på Unikorn, Ulrika Viberg och Head of Data Insights på SQLI Nordics, Johan Björtin)

Jobba med Digital PR

🔎 Digital PR är viktigt och handlar på riktigt om trust och omnämnanden som ger kvalité. Tänk ut ”Vad är intressant, på riktigt?” och ”Vad har ett högt nyhetsvärde?”. Vanligaste misstaget är att man pratar om sig själv och sin produkt. Bra exempel på Digital PR: ”100-åringarna blir bara fler – här blir man äldst i Sverige”, en story om ålderdom och att vi lever längre och avsändare Begravningsbyrå. Bra PR som spreds snabbt = proaktiv Digital PR.
(tack till Senior SEO Manager på 56K Digital)

Programmatic SEO (pSEO)

🔎 Så skapar du en intäktsmotor med hjälp av innehåll. Ska du skala upp med tusentals landningssidor t.ex inom e-handel? Då är pSEO något för dig! Programmatic SEO handlar om att skapa landningssidor i stor skala för att ranka bättre och öka intäkter. Programmatic SEO gör det lättare att ranka på long-tail sökord, har bra synergier med betalt sök (SEM) och ger en mer fokuserad trafik som har högre sannolikhet att konvertera.
(tack till CEO Voxel / SEO Manager och Partner på Pixel, Daniel Axelsson)

Semantisk SEO som skapar topical authority

🔎 Utvalda tips: Första meningen ger Google ett första intryck. Börja med det viktigaste först, ju högre upp det viktiga ligger desto större betydelse. Satsa på ämnesauktoritet på webbplatsen. Jobba med rubrik och frågor och svar-kopplingar även i brödtexter.  Använd korta koncisa meningar. Skapa relevans mellan länkar och sidtitel. Ta bort allt fluff, håll dig till ämnet. Använd siffror!
(tack till Head of SEO på AdRelevance, Pontus Vippelius) 

Summering

Ett väldigt bra event med inspirerande talare som frikostigt delade med sig av sin gedigna kunskap, nyheter och trender. Nöjd sätter jag mig på tåget hem för att dela med mig av mina insikter till både kollegor och Epinovas kunder! 

Vi vill gärna höra vad du tycker om inlägget

0
    Ulrika Mikiasson
    Ulrika Mikiasson

    Projektledning | Mätning & Analys

    Läs alla blogginlägg av Ulrika Mikiasson