Katt på stol - PostNords kampanj Min Katt

PostNords Kattkampanj en succé

Epinova har hjälpt PostNord att realisera frimärkstävlingen Min katt med ett användarvänligt formulär för de tävlande och ett verktyg som gör det enkelt för juryn att hantera den stora mängden bidrag.


PostNord ville få hjälp med att ta fram ett tävlingsformulär och ett verktyg för att hantera alla tusentals bidrag i den nya frimärkeskampanjen Min katt, som lanserades i januari 2022. Med Optimizely som plattform, en AI-robot för bildigenkänning som sorterar bort bilder som inte ska vara med i tävlingen, och med SharePoint för att lagra, sortera och hantera alla tävlingsbidrag, har Epinova och vårt systerbolag PointTaken hjälpt PostNord att på rekordtid och med användarupplevelsen i fokus tagit fram en lyckad digital kampanj med stort genomslag i hela Sverige. Vi har ställt några frågor till en mycket nöjd kund och beställare, PostNords Go To Market Owner, Thomas Klamell.

Berätta lite om bakgrunden till Min Katt-kampanjen

- Varje år ger PostNord ut frimärken med motiv som fångar allmänhetens intresse, och som engagerar och folk tycker om. För två år sedan gjorde vi en frimärkstävling där man fick tävla med sin hund och skicka in bidrag med bild och motivering. Kampanjen fick väldigt bra gensvar och var väldigt uppskattad och det blev också fina frimärken. Nu ville vi göra om tävlingen men med katter. Det finns många kattägare i Sverige och vi hoppas att den här tävlingen ska få lika fint gensvar som Hund-frimärkeskampanjen.

Hur viktig är den här kampanjen för PostNord?

- Det är en väldigt viktig profilkampanj för PostNord. I en tid när det har varit lite oroligt i omvärlden, lite svajigt i ekonomin och efter den långa pandemin, ja tunga frågor, så kommer det en tävling där man får chans att ha med sin katt på ett frimärke. Det blir något positivt, något annorlunda och det skapar engagemang. Det hoppas vi ska bli uppskattat, så det är en viktig kampanj för oss.

Vad ville ni få hjälp med?

- PostNord är ett av Sveriges mest kända varumärken och det vi gör måste bli bra. Det måste vara genomtänkt, det måste fungera och det måste vara lätt att använda för den som ska vara med och tävla. Vi behövde också få ett verktyg som skulle underlätta för oss som ska hantera alla bidrag och utse vinnarna. Det är viktigt att vi på ett enkelt sätt kan titta på bidragen och ställa dem i relation till varandra. Vi ville få till ett bra formulär för kattägarna och ett bra verktyg för oss att hantera de inkommande bidragen.

Nu när du sett resultatet, har det hjälpt er och hur?

- Vi lyckades bra. Det är klart det kommer in frågor, men vi har lyckats få fram ett formulär som är enkelt och begripligt. När vi har velat finjustera något efter lanseringen så har vi fått omedelbar respons från er på Epinova och ni har löst det inom loppet av en timme. Det har varit hög attention från er. Vad vi sett hittills så funkar verkligen verktyget som vi vill och önskade. Med sorteringar, och grupperingar och ranking av bidragen, och inga onödiga bilder eller bidrag som inte föreställer katter. Att vi lyckats bra är till gagn både för oss internt, men också för de som är med och tävlar att vi kan hantera den enorma mängden bidrag som det handlar om. Vi pratar om flera tusen bidrag.

Hur tycker du att samarbetet med Epinova har fungerat?

- Det har fungerat bra! Ni har kört några grepp som jag tycker är riktigt bra. Vi har till exempel varit med på era checkin i teamet och vi har tidigt fått ge feedback på prototypen.

Ni har varit lyhörda och tänkt till och ni har också kommit med egna idéer som vi kanske inte själva hade tänkt på. Och när det har hänt grejer, för det gör det, så får man direkt svar i chatten och det har varit väldigt snabbfotat, säger Thomas Klamell, Go To Market Owner, PostNord

Go To Market Owner Thomas Klamell, PostNord


- Och jag tycker också om att ni har satt er på vår stol - vi som ska använda verktyget. Till exempel tog ni fram en mycket mer täckande handledning än vad jag hade räknat med, så vem som helst förstår hur man ska göra. Bara det sparar så mycket tid för mig som kund. När jag körde introduktion för mina kollegor så var det inga frågor. Och det sparade in tid för mig att att det fanns en bra handledning för användarna.

Är det något vi kunde ha gjort annorlunda?

- Nej, inte vad jag kan komma på. Det är klart att vi kanske redan från början kunde ha tänkt på någon detalj, men jag skulle säga att det har varit ett väldigt givande och roligt projekt och ett bra samarbete. Det har verkligen känts som att det här är PostNords tappra team på Epinova som vill att det här ska bli riktigt bra och att vi som kund ska lyckas. Jag är väldigt nöjd med hela projektet.

Stort tack Thomas!

Här kan du läsa om Kattkampanjen

Vi berättar gärna mer!

Kontakta någon av oss så berättar vi mer om aktuellt case och hur vi kan hjälpa dig.