Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

20 certifierade utvecklare på Optimizely hos Epinova

"Personligen kanske man får en egoboost av att klara det, men det som verkligen varit positivt är att vi pluggat tillsammans - det har varit lärorikt!"

Ja så säger en av våra riktigt seniora utvecklare som deltagit i Epinovas Optimizely certifierings-race. På Epinova arbetar vi kontinuerligt med kompetensutveckling och kvalité för att leverera högkvalificerade tjänster på Optimizely. Vi delar till exempel med oss av nyheter och erfarenheter från projekt och diskuterar lösningar på våra lunch n' learn varje fredag. Vi åker på konferenser och deltar i kompetensnätverk.

Alla våra Optimizely-utvecklare är certifierade

I vår kompetensutveckling och kvalitetssäkring ingår också att alla våra Optimizely-utvecklare är certifierade. Det tycker vi är viktigt.

Optimizely är en bred produkt med mängder av olika funktioner. När vi utvecklar lösningar till våra kunder är det viktigt att veta vad som finns i produkten och de olika modulerna, och hur man som utvecklare kan använda dessa på bästa sätt. Certifieringen säkerställer att man har god kunskap inte bara om produkten och hur den används - men också på en djup teknisk nivå.

Nu har vi i Sverige tillsammans med vårt systerbolag Epinova i Norge genomfört ett "cert-race" under hösten, där våra utvecklare har träffats fysiskt och pluggat tillsammans inför själva cert-skrivningen. Certifieringen genomfördes som en heldag på kontoret där utvecklarna skrev provet online i olika rum och i olika omgångar.

Vad har då varit fördelarna med att vi gör detta tillsammans?

Så här säger några av våra utvecklare som varit med i certifierings-racet:

  • Som utvecklare lär man sig alltid någonting nytt under studietiden även fast du jobbat med produkten väldigt länge. Det är också bra att påvisa att man är professionell nog att vara en certifierad utvecklare.
  • Det fungerar ju bra att googla, men det bästa är ju att få det förklarat av en kollega som har praktisk erfarenhet om det specifika ämnet. Det har varit mycket givande att kunna göra det tillsammans!
  • Att vara certifierad är för mig ett kvitto på att jag hänger med i utvecklingen av produkten. Om man någon gång skulle tvivla på det är det skönt att ha det på papper.
  • Epinova strävar efter att ge kunden den bästa upplevelse genom en bra utvecklad tjänst och optimal kvalitet och Optimizely certifiering är för oss utvecklare ett sätt att säkra det.
  • Det är viktigt för oss utvecklare att kontinuerligt utmanas och uppdatera våra kunskaper och certifiering ett sätt att göra det.