Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Epinova ordnar Online-AW för Utvecklare!

Minns ni Epi-meetup, innan Corona, då 100-talet utvecklare träffades, tog del av intressanta presentationer, utbytte erfarenheter och snackade med likasinnade? Vi saknar det!

Linus Ekström - EMVP och VD på Epionva

Därför startar vi nu Epinova Online-AW för utvecklare där vi på Epinova bjussar på intressanta presentationer, demos, AW-snack, tävlingar och roligheter!  Vi öppnar scenen och dörrarna igen! 

Första tillfället

Att ha uppdaterat innehåll i test- och utvecklingsmiljöer borde vara en självklarhet.

Det är ju en förutsättning för att snabba på utvecklingsprocessen, hitta buggar tidigt och minska tiden för felsöking osv. I realiteten är ju miljöerna sällan uppdaterade, eftersom det är både tidskrävande, innebär manuellt handhavande och ofta flera personer inblandade, ibland även en extern hostingleverantör. Detta gör att det kan vara svårt att på ett enkelt sätt både flytta innehåll, men också att hantera saker som kan behöva vara miljöspecifika så som schedulerade jobb, inställningar och att t ex hantera känslig data mm. Det går åt tid och frustration i onödan, och kostar ju också kunderna pengar. 

Epinovas EMVP Linus Ekström

med bakgrund inom produktutveckling och med passion för återanvändbarhet, tänkte att ”Det här måste ju gå att göra enklare”, så han satte sig ned med vår grymma DevOps-Ove Lartelius och formulerade först ett mål och sedan satte de igång att lösa uppgiften!

- Varje team-medlem ska själv kunna göra en innehållssynkronisering mellan olika miljöer när det behövs!


På Onlined-AWn visar vi hur du själv kan klara biffen med hjälp av Epinova DXP Deployment Extension samt den generella uppkommande modulen Addon.Episerver.EnvironmentSynchronizer.

Så länge det är Corona fixar du AW-ölen och pizan själv! 🍕🍺

Vår tanke är att ordna Online-AW regelbundet - så har du tips på ämnen eller saker du vill veta mer om - hör av dig! 

När

Datum: Onsdag den 24 februari

Tid: kl 17-18

Tipsa gärna andra utvecklare i ditt nätverk!

Vi ses!! 😃