Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Internationella kvinnodagen - fler kvinnor behövs i IT-branschen

På Epinova jobbar vi för lika värde och en fördomsfri och inkluderande företagskultur. Vi är 50% kvinnor i ledningen och 33% kvinnor i bolaget, och vi vill bli fler!

Vi arbetar för en jämställd arbetsplats ur flera aspekter och lägger stort fokus på vår kultur och sammanhörighet på företaget vilket vi tror är viktigt för alla. Det medför ökad trivsel och respekt för varandra, vilket i sin tur leder till bra team och en bra leverans mot våra kunder. 

Camilla Karlsson

Jag har under mina dryga 20 år i IT-branschen sett en förflyttning från att det i stor utsträckning saknats kvinnliga förebilder inom IT till att de kvinnliga ledarna i branschen under det senaste decenniet har blivit allt fler.

Camilla Karlsson, Chief Delivery Officer

Det är ett steg i rätt riktning, men vi behöver fortfarande fler kvinnor i IT-branschen. Digitaliseringen berör alla och vi agerar i en en bransch med en mängd roliga utmaningar och fantastiska utvecklingsmöjligheter där det inte är något hinder att vara kvinna.

Annika Jansson, COO

Jag har alltid värnat om en trygg och fördomsfri miljö, att vi alla hjälper och stöttar varandra. I det vardagliga handlar det om att jobba med våra värderingar så att vi alla känner oss inkluderade. Jag märker i min roll som rekryteringsansvarig att jämställdhet är en viktig fråga, inte bara för kvinnor utan även för de manliga sökande vi har, vilket gör mig väldigt glad!

Annika Jansson, Chief Operating Officer

Därför är det så viktigt att arbeta med kultur och värderingar, rättvisa och mångfald och att kvinnor som vill jobba i IT-branschen känner sig välkomna. Vi är stolta över att vara 50% kvinnor i ledningen och 33% på företaget och vi hoppas att fler kvinnliga utvecklare söker sig till Epinova, då vi vill dra vårt strå till stacken!