• Publisert
  • 2 min

Pressmeddelande: Norsk digitaljätte storsatsar i Sverige

Nova Consulting Group image

PRESSMEDDELANDE: Stockholm/Oslo den 8 december 2020. Den norska IT- och kommunikationskoncernen Nova Consulting Group etablerar sig i Sverige. Bakom expansion står det norska riskkapitalbolaget Explore Equity. För att leda den svenska verksamheten har Nova rekryterat Michael Jäderlind, som grundade digitalbyrån Nansen och den datadrivna insightbyrån Odyssey. Han blir vd och landchef och ska driva expansionen i Sverige.

– Vi har länge sett en stor och spännande potential i den svenska marknaden. Vi tror att behoven av experter snarare än generalister kommer att öka i takt med att digitaliseringstakten ökar och att de digitala tjänsterna blir alltmer verksamhetskritiska. Detta passar Nova, som i huvudsak erbjuder team med expertkompetenser från koncernens olika specialistbolag, ofta i nära samarbete med kundernas inhouse-organisationer, säger Novas koncernchef och grundare Geir Allan Hove.

Ledande i Norge

Nova Consulting Group är ett av Norges mesta framgångsrika digitala
tjänsteföretag och bistår några av Norges största varumärken med strategisk
rådgivning, användarupplevelser, design och digital tjänsteutveckling. De senaste sju åren har Nova haft en stabil och lönsam årlig tillväxt på över 20 procent. Koncernen omsatte räkenskapsåret 2019 drygt 320 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat på knappt 50 miljoner kronor.


Företaget har nu rekryterat Michael Jäderlind som vd och landchef för Nova i
Sverige. Han har tidigare grundat och lett den digitala fullservicebyrån Nansen  (som köptes av det norska byrånätverket NoA 2016) samt den insikts- och datadrivna marknadsföringsbyrån Odyssey. Michael kommer närmast från varumärkesbyrån Grow.

Stor förändring på den svenska marknaden

– Vi ser goda möjligheter att både genomföra förvärv och att starta upp nya
verksamheter liknande de vi har i Norge. Samtidigt är varje marknad unik, den svenska marknaden genomgår just nu en stor förändring, så vi kommer i första hand att arbeta med att bygga ett attraktivt erbjudande som passar svenska kunder, nu och framöver, säger Michael Jäderlind, blivande vd och Sverigechef för Nova. I Sverige finns sedan något år tillbaka Nova representerade genom det Episerverfokuserade dotterbolaget Epinova.

– Vi tycker att det är viktigt att tidigt få in erfarna entreprenörer i verksamheten. Ledare som har erfarenhet av att bygga verksamheter under lönsam tillväxt. Det har varit framgångsreceptet i Norge när vi byggt våra expertmiljöer och vi söker nu aktivt efter fler entreprenöriella personer i Sverige som ser våra planer som en stor möjlighet att få vara med och utveckla spetskompetenserbjudanden i nästa  generations digitala tjänsteföretag, säger Novas styrelseordförande, Tor Malmo.

 

För frågor och mer information om Novas Sverigesatsning, kontakta gärna:
Geir Allan Hove, koncernchef, +47 98 22 21 77, mail:  
Tor Malmo, styrelseordförande, +47 92 25 74 65, mail:
Michael Jäderlind, vd, Nova Consulting Group Sverige, 070-849 21 19, mail:

Fakta om NOVA Consulting Group


NOVA Consulting Group är ett konsultföretag som bistår några av Norges största varumärken med alltifrån strategi och design till implementation av digitala tjänster och lösningar. Företaget består av de sju specialistbolagen Epinova AS och AB, Novanet AS, Northern Beat AS, PointTaken AS, Novacare AS och NovaView AS som tillsammans bildar ett komplett digitalt tjänsteerbjudande. Utöver specialistbolagen finns även inkubatorföretaget Novalab AS. Mer information finns på novaconsultinggroup.no

Läs fler nyheter och vad som händer hos oss