Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Joakim har en gedigen kompetens och erfarenhet

Joakim har jobbat som utvecklare i 26 år. Han började med Episerver 4 då det begav sig. Nu utvecklar han i .NET Core och trivs på Epinova där alla känner varann.

Joakim på semester i Japan

Berätta lite om din bakgrund

Jag är systemutvecklare sedan barnsben. Jag började programmera Basic på pappas lilla hemdator när jag var 9 år och har hållit på med datorer sedan dess. Efter tekniskt gymnasium pluggade jag systemprogrammering i ett år och då lärde jag mig bland annat Pascal och C-programmering men även en del om nätverk och operativsystem.

Mitt första jobb var som nätverkstekniker (1994) och mitt första konsultjobb fick jag hos IBM 1997, så 26 år har det blivit med främst webbutveckling. Jag började med Episerver 2004 då jag gick en utbildning hos Elektropost som företaget hette då. Nu jobbar jag främst med ASP.NET-applikationer.

Vad gillar du med att jobba som utvecklare?

Programmering är problemlösning och att komma på hur man ska skriva kod för att få datorn att göra som man vill. Det är som att lägga ett pussel eller att lösa nya uppgifter hela tiden och det är den spännande utmaningen. Att komma på något smart eller snyggt eller effektivt – allra helst alla tre – är det absolut roligaste med att jobba som utvecklare. Att arbeta som utvecklare betyder också att resan aldrig är slut, det finns alltid något nytt att lära och utforska.

Vad ser du fram emot?

Just nu sitter jag i ett längre .NET Core-projekt hos kund vilket är både intressant och roligt, men efter det vill jag jobba med Optimizely igen. Och så ser jag fram emot att fortsätta jobba tillsammans med alla duktiga och trevliga kollegor på Epinova, ett företag där man blir uppskattad och omtyckt.