Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Bryan fann kärleken och flyttade till Sverige

Som nybliven småbarnsfar känner Bryan stolthet över Epinovas värderingar. Här går livspusslet ihop.

Bryan Moore

Bryan har varit med redan från början när Epinova startade i Sverige. Fem år har det blivit nu och han trivs som fisken i vattnet. 

Berätta lite om din bakgrund

Jag växte upp i Colorado och jag spelade videospel och byggde mina egna datorer när jag var liten. När jag så småningom skulle in på universitetet så var det datorer och att bygga saker som intresserade mig mest, så valet blev att läsa datorvetenskap på universitet i South Carolina, på östkusten.

Hur hamnade du i Sverige?

Jag träffade min blivande fru på universitetet. Jag har alltid älskat att resa och när vi var klara med studierna så kunde vi antingen flytta tillbaka till Colorado eller så kunde vi flytta till Sverige. Jag såg det som en "once in a lifetime" chans att flytta från USA till Europa. När man väl satt ner sina bopålar är det svårare att bryta upp. Jag ångrar inte valet en sekund! Nu har jag jobbat i Sverige i nästan 10 år och hela tiden med webbutveckling.

Varför valde du Epinova?

Jag har alltid varit väldigt engagerad i olika tekniska meetups och nätverk och när jag var gästföreläsare på "Tjejer-kodar" fick jag tips om Epinova.

Efter ett antal möten, bland annat med Epinovas grundare Geir Allan Hove som är vår koncernchef så kände jag att det var väldigt lockande och spännande att börja på Epinova.

Jag hade letat efter ett bolag där jag som person kan vara med och bidra och där min röst blir hörd. 

Unik möjlighet

Jag var den tredje person som anställdes så det var en stor risk för mig, men på samma sätt som när jag tog chansen att flytta till Sverige så såg jag detta som en unik möjlighet att börja på ett nystartat företag.

När jag började våren 2018 hade vi inte så mycket att göra första tiden, så jag hjälpte till med det jag kunde internt och så körde jag självstudier och tutorials . Men det här är fem år sedan. Nu är vi i en uppåtspiral. Vi har fullt upp med egna projekt och nya kunder, vilket skapar trygghet. Vi har också blivit fler anställda och vi fortsätter att växa - vilket är väldigt roligt!

Hur är det att jobba hos oss?

Det är fantastiskt! Det som skiljer oss mot andra är att våra projektteam är verkligen tighta och att vi delar med oss av vår kunskap och hjälper varandra att lösa problem oavsett vilket projekt vi håller på med.

Vi litar på varann och stöttar varann för att bygga de bästa webblösningarna åt våra kunder. Vi som jobbar här är inte ute efter att jobba i en "var och en klarar sig själv"-miljö. Nej, vi vill lära oss av varandra, vilket gör att vi hela tiden blir bättre.

Vad är viktigt för dig som har familj? 

All min lediga tid går till mina två döttrar och familjen. Jag älskar att vara utomhus och tillbringa tid med familjen. Vi har köpt ett radhus och vår äldsta dotter går i förskolan. 

På mitt senaste företag sa man alltid att familjeliv och balans i livet var viktigt men jag kände att det var mer tomma ord. Tidigare har jag tänkt att "ja det låter väldigt bra" – men nu när jag har en familj så betyder det jättemycket för mig, på riktigt.
Ja, man kan säga att jag lever våra värderingar och det är jag både glad och stolt över!